Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd waarin foto’s centraal staan die een beeld schetsen van seksuele en genderidentiteit. Foto’s komen in aanmerking als ze van hoge kwaliteit zijn en die de diversiteit laten zien van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender-gemeenschap. LHBT dus.

Zelf je foto's uploaden
De wedstrijd loopt tot en met zondag 25 augustus. Nadat je je hebt ingeschreven, kun je je foto’s zelf uploaden via de wedstrijdpagina. Er zijn voor de wedstrijd van dit jaar vier categorieën gedefinieerd: Uniek, Verhalen, Single Images en een Open Categorie. Geef zelf aan onder welke categorie jouw foto’s het beste passen. Hier lees je een toelichting op de categorieën.

Een jury van internationaal gerenommeerde fotograaf-experts zal de foto’s beoordelen en de winnaars bekendmaken. De opening en prijsuitreiking vinden plaats op vrijdag 1 november in De Hallen in Amsterdam-West. Vervolgens is de tentoonstelling met de winnende foto’s daar de hele maand te zien.

Meedoen?
Lees hier nog eens waaraan je foto’s moeten voldoen, wat de algemene voorwaarden zijn, hoe je je kunt inschrijven en je foto’s kunt uploaden.

Hier een video met enkele tips van de juryleden van de 2015-editie van Pride Photo Award.

Coverbeeld: Frédéric Noy, een van de winnaars in 2016