Winq ♥︎ Miniloft Kreuzberg

Dit is de perfecte uitvalsbasis voor jouw volgende Berlijn-trip

13 augustus 2019, Winq redactie, 3 minuten

In Berlijn opende eind vorig jaar Miniloft Kreuzberg. Een huiselijk aparthotel met de uitstraling van een designhotel. De perfecte uitvalsbasis voor jouw volgende Berlijn-trip.

15 jaar terug bouwde architectenkoppel Matthew Griffin and Britta Jürgens van Deadline Architekten een vergaan pand in hartje Berlijn om tot een prachtig aparthotel. Wegens het grote succes van Miniloft Mitte begonnen ze acht jaar terug aan een vervolg. Na veel noeste arbeid openden ze vorig jaar november een tweede locatie, Miniloft Kreuzberg.

Britta en Matthew
Britta en Matthew van Deadline Architekten.

Minimalistisch

Tijdens hun vele reizen constateerden Britta en Matthew dat hotels vaak een erg uitgesproken stijl hebben. Zij kozen juist voor een minimalistische aanpak. Britta: “Onze appartementen zijn eenvoudige, rommelvrije ruimtes. Zo komt de identiteit van onze gasten automatisch op nummer één te staan. Wij zien onze appartementen als een achtergrond voor hun stijl. De gasten voegen met hun spullen en persoonlijkheid zelf de kleur toe."

De appartementen van Miniloft – van piepklein (type 'einfach') tot zeer ruim (type 'vielfach') – beschikken allemaal over sterke wifi en een keukentje. Daarbij hebben alle kamers een prachtig uitzicht over Kreuzberg. Op steenworp afstand vind je onder meer het Jüdisches Museum en het Besselpark.

Miniloft Kreuzberg dreifach woonkamer
De Miniloft-appartementen beschikken allemaal over een keuken.

Persoonlijk

In plaats van alles uit te besteden, staken Britta and Matthew, samen met hun zoons en personeel, zelf de handen uit de mouwen. Britta: “De offerte voor de kozijnen viel bijvoorbeeld zo hoog uit, dat we besloten deze zelf te maken. Een bevriend kunstenaarskoppel uit Canada bood aan om de meubels te maken, van de bedden tot de tafels tot de bar in het café. Het meeste is van hun hand. Perfect, want we slaagden er bij bestaande meubelzaken niet in items te vinden die pasten bij onze visie en budget.”

Matthew: “We proberen onszelf ook niet op te dringen aan de gasten. We werken vanuit een kantoor in een van de complexen, waar mensen terecht kunnen voor vragen, maar er is geen receptie. We proberen een persoonlijk, huiselijk gevoel neer te zetten. Er hangt niet eens een uithangbord om aan te geven dat het een hotel is. Daar hebben we in 16 jaar nooit de behoefte toe gevoeld.”

Miniloft Kreuzberg dreifach slaapkamer
Van de bedden tot de kozijnen, grote delen van de appartementen zijn zelf gebouwd.

Creatieve broedplaats

Miniloft Kreuzberg maakt deel uit van FRIZZ23, Duitslands allereerste commerciële bouwgroep. Het bijzondere project bestaat uit een mix van short-stay appartementen, studio’s en kantoorruimtes voor artiesten en kleine creatieve bedrijven. Matthew: “We willen met FRIZZ23 ruimte voor hen creëren in het zakelijke hart van de stad. Veel van de gebouwen waar mensen ooit bedrijven in begonnen, zoals de oude fabrieken, zijn inmiddels omgebouwd tot peperdure lofts. Het wordt zo voor creatieve ondernemers steeds moeilijker om een betaalbare werkplek te vinden in Berlijn.”

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau