“Om tijdens pride te trouwen is extra speciaal”

Eyal en Nir uit Tel Aviv vierden hun liefde

11 augustus 2019, Winq redactie, 2 minuten

Tijdens de Pride in Amsterdam vierden Eyal en Nir uit Tel Aviv hun liefde tijdens een ceremonie in het Andaz hotel. “Pride betekent voor mij vrijheid. De vrijheid om te doen wat je wil, om te zijn wie je wil, en te houden van wie je wil houden.”

“We zijn al 23 jaar samen”, vertelt Nir. “Ik was 16, Eyal was 21. Ik ging met een vervalste identiteitskaart naar een gaybar, samen met een lesbische vriendin. Toen ik Eyal zag, vond ik hem meteen aantrekkelijk. Mijn vriendin moedigde me aan om een praatje met hem te maken. Sindsdien is hij in mijn leven.” Eyal vervolgt: “Mijn vrienden waarschuwden me, ze vonden hem veel te jong. Ik zei ‘so what, dan kunnen we samen ouder worden’. Ik wist meteen dat hij mijn vriendje moest worden. Zelfs al had hij in eerste instantie gelogen en gezegd dat hij ouder was. Stoute jongen.”

Het stel kan in thuisland Israël niet officieel trouwen. Eyal: “Tel Aviv en Israël zijn eigenlijk twee verschillende staten. Tel Aviv is liberaal, open en erg gay. We vinden het heel fijn om daar te wonen. Maar als je kijkt naar de politieke situatie in Israël, zijn onze rechten nog niet voldoende wettelijk vastgelegd. Maar we blijven vechten, en zijn optimistisch dat er ooit een grotere scheiding van kerk en staat zal komen en dat we volwaardige rechten zullen krijgen.”

Andaz huwelijk pride 2019 Prinsengracht kamer

In het luxe lifestyle hotel Andaz Amsterdam Prinsen-gracht vierde het stel tijdens Pride Amsterdam hun liefde. Het hotel zorgde onder andere voor een weddingplanner, een verrukkelijke bruidstaart, bubbels om te proosten en een muzikaal optreden. Nir: “Dankzij Winq en het Andaz hotel konden we naar Amsterdam komen om onze liefde te vieren. Het Andaz hotel heeft ons supergoed gehost met een prachtige ceremonie en een goede sfeer. We zijn erg blij dat we dat in deze mooie, liberale stad mochten doen.”

Het was voor het stel extra bijzonder om juist tijdens Pride deze ceremonie te mogen doen. Eyal: “Voor mij betekent pride vrijheid. Toen ik rond m’n zeventiende uit de kast kwam, en ik voor het eerst de Pride in Tel Aviv bezocht, durfde ik nog niet de straat op te gaan. Er waren maar een paar honderd mensen op de been en ik besloot vanuit een koffietentje naar de optocht te kijken. Moet je ons nu eens zien: bij de laatste pride in Tel Aviv waren een kwart miljoen bezoekers, die in Amsterdam wordt nóg beter bezocht. Dat vind ik een prachtige ontwikkeling.” Nir vult aan: “Pride betekent voor mij het vieren van de liefde. Om tijdens pride samen met Eyal onze liefde te vieren is dubbelop. Liefde en pride gaan erg goed samen.”

Andaz huwelijk pride taart

Vanuit heel Europa kwamen vrienden van het stel naar Amsterdam om de ceremonie bij te wonen. Sommigen zelfs maar voor een paar uur. Nir: “Het was te gek om te zien hoeveel vrienden speciaal voor ons naar Amsterdam kwamen om dit met ons te vieren. Dat hadden we niet verwacht. We zijn Winq en het Andaz hotel echt enorm dankbaar.”

Het Andaz hotel aan de Amsterdamse Prinsengracht draagt de LHBTQ-gemeenschap een warm hart toe; het hotel vindt het belangrijk dat je altijd jezelf kunt zijn. Andaz biedt elk jaar een LHBTQ-koppel de mogelijkheid om tijdens de Amsterdamse pride in het huwelijk te treden. In het hart van Amsterdam, langs de route van de botenparade. In het door Marcel Wanders ontworpen hotel komen kunst en design samen. De Andaz trouwlocaties zijn intiem, uniek en fotogeniek. Een door Andaz’ banketbakker gemaakte bruidstaart en moderne gerechten voor je bruidsdiner maken je bruiloft helemaal af. Natuurlijk vier je je huwelijksnacht in een prachtig ontworpen Andaz hotelkamer met pittoresk uitzicht. Wie trouwt in het Andaz hotel kan bovendien gebruikmaken van het Honeymoon Offer van Hyatt, met gratis overnachtingen in Hyatt hotels wereldwijd!

Wil je ook een wedding/ceremonie in het Andaz hotel? Bekijk de mogelijkheden hier.

Locatie Andaz Amsterdam Prinsengracht
Bloemist AP Bloem
Ceremoniemeester Art2Arrange
Trouwambtenaar Daphne van den Boogaard – Levensceremonie
Akoestisch duo Aisha & Anthony

Met dank aan easyJet
Je kunt vanaf € 101,93 de komende periode 5 keer per week met easyJet naar Tel Aviv vliegen, de vlucht duurt ongeveer 5 uur en 3 kwartier. Ga naar de easyJet.com/nl website voor de actuele vluchten en prijzen (Prijs gebaseerd op een enkele reis voor één persoon bij een boeking voor twee personen).

Foto: Bete Photography

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau