In The Eternals speelt Richard Madden Ikaris, een 20.000 jaar oude mens die is verrijkt met cosmetische energie. Ikaris heeft millennia lang door het universum gereisd en keert in de film terug naar de aarde als superheld. Volgens de verhalen van Marvel is Ikaris eigenlijk de duif die God heeft gestuurd nadat de aarde was  overspoeld in het Bijbel-verhaal over de ark van Noach.

Marvel Studios liet een tijdlang in het luchtledige hangen of en wanneer er eens een superheld wordt opgevoerd die gay is. Nadat president Kevin Feige van Marvel Studios had aangekondigd dat het zover is, werden acteurs gevraagd die gay zijn, onder wie Brian Jordan Alvarez, Wilson Cruz en Conrad Ricamora.

Gay karakters
Nu is bekendgemaakt dat Richard Madden het is geworden. Hij speelde eerder al gay karakters in films, recentelijk nog de bekende impresario John Reid in de Elton John-biopic Rocketman. Over zijn eigen geaardheid zegt Madden niets, al zou hij relaties hebben gehad met actrice Jenna Coleman en acteur Brandon Flynn.

The Eternals verschijnt in november 2020 in de bioscopen. Naast Madden zijn Angelina Jolie, Gemma Chan, Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Brian Tyree Henry, Barry Keoghan en Don Lee te zien in de film, die wordt geregisseerd door Chloe Zao.

Bekijk ook:
Hot op Instagram - Richard Madden