Terwijl Nederland zich opmaakt voor de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam of Maastricht (en wij stiekem hopen dat Merol ons land vertolkt), werkt acteur en komiek Will Ferrell aan een verfilming over het liedjesfestijn. Hij is zowel scenarioschrijver als producent van Eurovision.

Over het verhaal is nog niet veel bekend, maar Will Ferrel en Rachel McAdams spelen twee IJslandse muzikanten, Lars Erickssong en Sigrit Ericksdottir. Ze krijgen de mogelijkheid om hun land te vertegenwoordigen tijdens het grootste muziekfestival ter wereld. Zo krijgen ze eindelijk de kans om te laten zien dat elke droom het waard is om voor te vechten, zo schrijft Netflix in een persbericht.

De opnames vinden plaats in Groot-Brittannië en IJsland. Eerder werd bekend dat Pierce Brosnan, ex-James Bond en uit de Mamma Mia-films, te zien is in Eurovision als vader van Lars. Hij is tevens de knapste man van heel IJsland. Wat dit voor verhaallijn gaat opleveren? Dat weten we dus niet, maar we zijn wel heel nieuwsgierig…

Demi Lovato
Demi Lovato, de beeldige zangeres die inmiddels al meerdere malen is opgenomen in rehab, gaat ook een rol spelen in de film. Will Ferrell vertelt in een Instagram-post dat het filmen inmiddels is begonnen en dat Demi de rol van Katiana krijgt, een van de beste zangeressen van IJsland. 

Wanneer Eurovision op Netflix verschijnt, wordt later bekendgemaakt.

Coverbeeld: Ralph Arvesen via Wikimedia Commons