Pose speelt zich af in New York City. In het tweede seizoen is het 1990 en de aidscrisis grijpt woest om zich heen. De cast van Pose is zeer divers, met het grootste aantal queer en transgender acteurs ooit in één serie. Pose draait om mensen van verschillende houses, die elkaar aftroeven tijdens zogeheten balls, waar ze poseren en dansen. Tussen de balls door krijg je een beeld van hun verschillende privélevens.

Vader-overste
Billy Porter speelt Pray Tell, die de balls aan elkaar praat en zijn huisgenoten beschermt als een soort vader-overste. In aflevering acht van het tweede seizoen, Revelations genaamd, is te zien hoe hij en de jonge Ricky nader tot elkaar komen nadat bekend is geworden dat Ricky hiv-positief is. Net als Pray Tell. Uiteindelijk eindigen ze bij elkaar in bed.

Hierover  vertelt Porter in een interview met The Hollywood Reporter: “De liefde bedrijven is het kwetsbaarste wat je als persoon kunt doen met iemand anders. Als acteur laat je zien hoe jij je persoonlijk bloot geeft, als je een seksscène speelt. Het was moeilijk om dit te doen, want het voelde allemaal heel echt en heel privé. Het voelt alsof ik nu de deuren heb opengegooid en deze privésituatie naar buiten heb geslingerd. Dat maakt me heel kwetsbaar.”

Trots
Maar Porter is trots op de scène die hij speelde met Dyllon Burnside. Aan Entertainment Tonight vertelde hij waarom: “Het is de eerste keer dat de tv-kijker twee zwarte queer-mannen seks zag hebben, die bovendien allebei hiv-positief zijn en ook nog van verschillende generaties. Dat is nooit eerder gebeurd en het is heel belangrijk. “

Hij besluit: “Ik hoop dat mensen verder kijken en in staat zijn om te zien dat het hier gaat om twee mensen die liefde en steun bij elkaar vinden. Dat is waar het in relaties allemaal om draait.”