Een geliefde 80’s klassieker maakt zijn comeback op Netflix. The Jim Henson Company’s The Dark Crystal: Age of Resistance is een prequel serie van de succesvolle fantasy adventure film The Dark Crystal uit 1982 en speelt zich vele jaren voor de film begint af. 

The Dark Crystal: Age of Resistance keert terug naar de wereld van Thra voor een gloednieuw avontuur. Wanneer drie Gelflings het afschuwelijke geheim achter de krachten van Skeksis ontdekken, beginnen ze aan een epische reis om de rebelse strijdmachten aan te wakkeren in een poging de wereld te redden van de ondergang.

De serie is opgenomen het Verenigd Koninkrijk en de cast bestaat uit een ensemble van fantasierijke state-of-the art wezens, gecreëerd door Jim Henson’s Creature Shop en Brian Found, de conceptuele ontwerper van de originele feature film.

Enkele bekende acteurs die hun stem leenden aan de serie, zijn Taron Egerton (Rocketman), Nathalie Emmanuel (Game of Thrones), Harvey Fierstein (Torch Song Trilogy) en Mark Hamill (Knightfall, Star Wars). Sigourney Weaver is de stem van The Narrator. Aughra wordt ingesproken door Donna Kimball.

The Dark Crystal: Age of Resistance is vanaf 30 augustus exclusief te zien op Netflix