Juni is Pride-maand in de Verenigde Staten. Lil Nas X was aanvankelijk helemaal niet van plan om uit de kast te komen. De als Montero Hill geboren rapper groeide op in een klein plaatsje in Georgia, Lithia Springs. Van jongs af aan had hij te horen gekregen dat het niet oké was om homoseksueel zou zijn. Door die gedachte vreesde hij dat hij fans zou verliezen als hij zou uitkomen voor zijn geaardheid.

Regenboog
Aan Time Magazine vertelt hij: “Ik weet welke mensen het meest naar mijn muziek luisteren, en veel van hen accepteren homoseksualiteit niet.” Maar na zijn optreden tijdens het Britse Glastonbury-festival besloot hij voor zichzelf te kiezen.

Hij schreef op Twitter: “Sommigen van jullie weten dit allang, sommigen van jullie kan het niets schelen.” Hij beëindigde zijn bericht met een regenboog-emoji.

Universum
Hij vervolgt: “Vorig jaar sliep ik nog op de grond, in het huis van mijn zus. Ik had geen geld en had moeite om mijn muziek aan de man te brengen. Ik had dagelijks hoofdpijn. En nu ben ik homo.”

Nu zegt hij daar over: “Ik zou het nooit gedaan hebben als ik niet op de een of andere manier zou zijn gepusht door het universum. In juni zie ik overal Pride-vlaggen en stellen die elkaars hand vasthouden. Het waren allemaal van dat soort kleine dingen die me overtuigden.”

Record
‘Old Town Road’ heeft in de VS het record gebroken van langst genoteerde nummer één-hit. 19 weken staat hij daar, inmiddels. Het lied, waarop ook Billy Ray Cyrus is te horen, staat tegelijkertijd in de reguliere Top 100, de lijst met countrysongs en die met R&B en hip-hopsongs.

We schreven eerder over Lil Nas X. Dit zijn z'n mooiste Instagram-foto's.