Muziek op vrijdag: sexy Rosalía, dierlijke Björk en Babs & Ariana

Thank God It's Friday!

16 augustus 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Weekend! Vier dit met nieuwe video’s van zeer uiteenlopende artiesten. Björk is zelf een levend kunstwerk en haar nieuwe video al helemaal. Rosalía zet je daarna weer met beide oren op de grond. Maar er is meer: onze favoriete vocal coach bespreekt het gezamenlijke optreden van Barbra Streisand en Ariana Grande en is minstens zou enthousiast als wij, eerder deze week.

Björk – ‘Losss’

Cornucopia is de naam van de nieuwe tour van Björk, die is gebaseerd op haar laatste album uit 2017, Utopia. Digitaal kunstenaar Tobias Gremmler zorgt voor de projecties die te zien zijn achter Björk op het podium. Hij maakte ook de video voor ‘Losss’. En die is prachtig, helemaal Björk, met allerlei vloeiende, dierlijke beelden. Je vergeet gewoon helemaal naar het liedje te luisteren.

Rosalía & Ozuna – ‘Yo x Ti, Tu x Mi’

Spaanstalige muziek is hot en Rosalía al helemaal. Iedereen wil met haar samenwerken, tot Madonna aan toe. Zelf heeft ze Ozuna gevraagd voor een duet. Snappen we wel: hij rapt aanstekelijk en ziet er prima uit.

Vocal coach reageert op Barbra Streisand & Ariana Grande – ‘No More Tears’

Plots dook Ariana Grande op tijdens een optreden van Barbra Streisand om het duet ‘No More Tears’ te zingen. De gay classic werd in 1979 door Babs op plaat gezet samen met Donna Summer. Veertig jaar later zingt Barbra het met Ariana. The Honest Vocal Coach krijgt er kippenvel van. Ze moet er zelfs een beetje van huilen: "No more tears? Lots of 'em!" 

Whitney – ‘Used To Be Lonely’

De jongens van Whitney zijn lekker nerdy en op de een of andere manier is dat heel aantrekkelijk. Wat ook helpt, is dat ‘Used To Be Lonely’ een lief klein liedje is.

Devon Welsh – ‘Somebody Loves You’

Nog een ontdekking: Devon Welsh. Hij zong in de band Majical Cloudz en komt nu met deze solosingle. Hoe Devon de camera inkijkt is soms een beetje intens. Beetje té intens misschien wel.

Velvet Negroni – ‘Kurt Cobain’

Nog zo’n man die je niet per se in een donker bos wil tegenkomen, en stiekem ergens ook weer wel. ‘Kurt Cobain’ begint met een beat die doet denken aan Taylor Swifts ‘You Need To Calm Down’, maar al snel gaat het lied een compleet andere kant op. Achter Velvet Negroni gaat Jeremy Nutzman schuil, die klinkt als een kruising tussen Prince en Twin Shadow.

College Kids React To Lizzo

Lizzo is niet alleen een opvallende verschijning, ze neemt ook geen blad voor de mond. De college kids in deze video gaan helemaal uit hun dak als ze zien hoe Lizzo helemaal losgaat met haar dwarsfluit, haar outfits, en niet in de laatste plaats haar stem. Kijk, en je wordt meteen enthousiast.

Merol – ‘Krijg Het Er Geil Van’

“Leg me op de wenteltrap, dit mag wel even duren…” Zo begint de nieuwe single van Merol, dat een duet is met Gotu Jim. Of wij er het geil van krijgen? Dat houden we lekker voor ons. Fijn weekend en tot volgende week!

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau