Antonio Banderas: “Dragqueen heeft mijn leven gered”

Bekijk hier de trailer van Pain and Glory

Leestijd: < 1 min

Pain and Glory is de naam van een film over een homoseksuele filmregisseur, die wordt gespeeld door Antonio Banderas. Ter promotie van de film dist de acteur een bijzondere anekdote op over een motorongeluk en een dragqueen.

Pain and Glory (Dolor y Gloria) is een Spaanstalige film van Pedro Almodovar, die gaat over een homoseksuele filmregisseur die zijn gezondheid achteruit voelt gaan en terugblikt op zijn leven. Die regisseur heet Salvador Mallo en wordt gespeeld door Antonio Banderas, die vaker samenwerkte met Almodovar.

Ongeluk
Tijdens de promotie van de film vertelde Banderas over zijn ervaringen met een dragqueen. Hij vertelde dat hij in 1974 een ongeluk had gehad met zijn motorfiets. “Het voorwiel van mijn motorfiets kwam klem te zitten en ik raakte een auto, mijn hoofd sloeg tegen de tank.”

Hij vervolgt: “Mijn grote redder bleek een dragqueen met een pruik op en een jurk aan, die uit het niets vandaan leek te komen. Ze ging midden op de weg staan en hield een auto aan om me naar het ziekenhuis te brengen.”

Trailer
Pain and Glory ging in maart in première in Spanje. In Nederland is de film vanaf 19 september te zien. Hier onder zie je de trailer.

Powered by Labrador CMS