In een interview met Event Magazine vertelt Will Young dat hij prins William een brief heeft geschreven om hem te bedanken voor zijn inzet en steun voor de LHBTQ-gemeenschap.

Fantastisch
“Dat hij zich uitspreekt en zegt: ‘Het maakt mij niets uit of mijn kind gay zou zijn’ is geweldig. Ik wilde hem laten weten hoe fantastisch ik dat vond. William werd niets uitgelokt, hij zij dit op eigen initiatief. Ik word hier emotioneel van. Hij en prins Harry hebben zoveel betekend voor de gemeenschap, meer dan ze zich ooit zullen realiseren.”

Prins William deed zijn uitspraken in juni, tijdens een bezoek aan LHBTQ-hulporganisatie Albert Kennedy Trust. Hoewel het hem niet uitmaakt of zijn kinderen gay zouden zijn, maakt hij er zich wel zorgen over hoe de omgeving daarop zou reageren.

Cool
William zei: “Ik wilde dat we in een wereld leefden waar zoiets volkomen normaal of cool wordt gevonden. Maar gezien de positie waarin mijn familie zich bevindt, is dat niet vanzelfsprekend. Ik maak me daarom wel zorgen over eventuele discriminatie, hatelijke opmerkingen, enzovoort.”