RuPaul’s Drag Race UK gaat binnenkort van start op BBC3, dat hier in Nederland is te ontvangen via het pluspakket van VodafoneZiggo. In acht afleveringen is te zien hoe tien Britse dragqueens strijden om de overwinning.

Juryleden
RuPaul presenteert en is net als in de Amerikaanse versie de voorzitter van de jury, die verder bestaat uit het vaste jurylid Michelle Visage. Graham Norton en Alan Carr wisselen elkaar af als derde jurylid, de vierde stoel wordt gevuld door Maisie Williams, Geri Horner (Ginger Spice), Jade Thirlwall, Andrew Garfield, Michaela Coel, Cheryl, Twiggy, Lorraine Kelly en Stacey Dooley. Zanger MNEK is aangesteld als zangcoach voor de queens, Curtes en AJ Pritchard zijn verantwoordelijk voor de choreografie.

Kandidaten
Inmiddels zijn ook de namen bekend van de deelnemende kandidaten, aldus Wikipedia. Dat zijn Baga Chipz (!), Blu Hydrangea, Cheryl Hole (!), Crystal, Divina de Campo, Gothy Kendoll (!), Scaredy Kat, Sum Ting Wong (!), The Vivienne en Vinegar Strokes. De mooist naamvondsten hebben van ons een (!) gekregen.

In een eerste teasertrailer is slechts de voice-over van RuPaul te horen. Ze roept dingen als: “God save the queens, because they’re all going to need all the help they can get!”

Net even anders
Verder voorspelt RuPaul alvast dat er nog vele Britse seizoenen zullen volgen. En dat de serie een succes wordt: “Heel de wereld zal de Engelse versie op prijs stellen, want het is anders. Het is hetzelfde, maar anders omdat de toon net even anders is. Hier de trailer.