Op zijn twaalfde kwam crossfit-atleet Alec Smith erachter dat hij op jongens viel. Hij haatte zichzelf hierom, zo vertelt hij in een video, die hij deelde op Instagram. Hij vertelt dat hij tijdens zijn middelbareschooltijd zoveel mogelijk sportte om afleiding te zoeken. “Zoveel dat het eigenlijk niet meer gezond was.”

Opdracht
“Als  kind gaf ik mezelf de opdracht dat ik niemand mocht vertellen wie ik was, daarmee wilde ik wachten tot ik oud genoeg was om te weten wie ik ben. Nu ben ik ouder en weet ik nog steeds niet precies wie ik ben, maar dat is prima. Het is oké om niet precies te weten wie je bent.”

Nadat Alec voor zijn sportcarrière naar New York verhuisde, kwam hij mensen tegen die zijn seksualiteit accepteerden, zo vervolgt hij zijn verhaal. “Dankzij hen kan ik zijn wie ik ben.”

26 jaar
Hij voegt er aan toe: “Voel je vooral niet onder druk gezet om ook uit de kast te komen. Je hoeft niemand iets te vertellen als je dat niet wilt. Het is jouw leven, je hoeft niets te doen om anderen te pleasen. Het komt wel. Sommige mensen hebben een maand nodig om die stap te zetten en anderen 26 jaar.”

Bekijk hier het bericht van Alec.