Muziek op vrijdag: Roxeanne Hazes en eindelijk iets nieuws van Missy Elliott

Thank God It's Friday!

23 augustus 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

‘Mama Was Een Klootzak’ is best een bijzondere titel van een lied. Je vindt het optreden van Roxeanne Hazes terug in ons wekelijkse muziekoverzicht op vrijdag. Verder met nieuw werk van Missy Elliott,

Roxeanne Hazes – ‘Mama Was Een Klootzak’

‘Mama Was Een Klootzak’ is de nieuwe single van Roxeanne Hazes. Lekker deuntje wel, maar wat gemeen om Rachel zo uit te schelden, dachten we eerst. Maar het zit toch net even anders. Er is helaas nog geen officiële video, dus krijg je hier het optreden van Rox bij Eva Jinek.

Missy Elliott – ‘Throw It Back’

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Missy Elliott haar laatste officiële studioalbum uitbracht. Ze is ziek en moet het daarom rustig aan doen. Door de jaren heen verschenen er enkele singles en was ze te horen als gastrapper op tracks van bijvoorbeeld Little Mix, Ariana Grande, Busta Rhymes, Ciara, Kelly Rowland en onlangs nog met Lizzo. Nu keert Missy voorzichtig terug naar de spotlights met de EP Iconology. In de video van de eerste single is te zien dat ze inderdaad (stijl)iconisch is, met de humor van weleer.

Lana Del Rey – ‘Fuck It I Love You & The Greatest’

Op 30 augustus verschijnt het nieuwe album van Lana Del Rey, Norman Fucking Rockwell genaamd. In de aanloop daar naar toe brengt ze meteen maar twee video’s tegelijk uit. Leuk, die Famke Louise-vlechtjes! En verder zien we de inmiddels vertrouwde vintage Americana-beelden waar Lana al haar hele carrièrre mee dweept. ‘Fuck It I Love You’ verwijst in de tekst naar verschillende hits van The Mama’s & The Papa’s en is daardoor een mooi eerbetoon. De video gaat vervolgens naadloos over in ‘The Greatest’, wat ook al zo’n fijne ballade is.

André Hazes – ‘Maar Wij Gaan Door’

Wat? André Hazes in dit muziekoverzicht? Jazeker, want hij ziet er supersmakelijk uit in zijn nieuwe video. Make-up, nagellak, blote bast, alles. En het liedje? Best leuk, na een avondje doorhalen. Luister maar eens naar de tekst van het refrein. En leuk, die Famke Louise-vlechtjes.

Taylor Swift – ‘Lover’

De titeltrack van Taylor Swifts nieuwe album, dat vandaag is verschenen, heeft nu ook een officiële video. Het begint lekker kerstig (want het is augustus) en Taylor neemt ons mee naar binnen in een poppenhuis met heel veel kamers. Het lied is best wel bluesy, en nu willen wij óók een vissenkom als zwembad.

The 1975 – ‘People’

Vorige week verraste zanger Matt Healy het publiek tijdens het concert van The 1975 in Dubai door op het podium te zoenen met een man, omdat dit streng verboden is daar. En hij is niet eens gay, wat een lieve ally! We hebben sowieso een zwak voor The 1975, want hun muziek klinkt nu eenmaal altijd lekker. Dit is een fijn strak punkpopnummer met een video waar je epileptische aanvallen van kunt krijgen – als je daar gevoelig voor bent.

Doja Cat – ‘Juicy’

Geef hier, dat kersenbootypak! Als RuPaul’s Drag Race ook in Nederland begint, hebben wij alvast wat om aan te trekken. Doja Cat heet eigenlijk Amala Zandile Dlamini en komt uit L.A. Ze ligt niet zo lekker omdat ze in het verleden een paar Johan Derksentjes heeft gedaan, waarvoor ze inmiddels haar excuses heeft aangeboden. Met deze video maakt ze een hoop goed.

Mika – ‘Tiny Love’

Tot slot Mika. Die komt met een ballad, na het toch wel weer hysterische ‘Ice Cream’. Althans, dat denk je de eerste dertig seconden. Daarna komt er een beat in en een wijsje dat heel erg doet denken aan ‘Never Can Say Goodbye’, om vervolgens te veranderen in Mika’s eigen ‘Bohemian Rhapsody’. Toch óók wel weer best hysterisch.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau