Emma Stone speelt Cruella de Vil in nieuwe Dalmatiërs-film

Disney komt met prequel over deze slechterik

Leestijd: < 1 min

De ene remake is de bioscoop nog niet uit, of Disney tovert de volgende alweer tevoorschijn. In mei 2021 gaat Cruella in première, een film die dieper ingaat op de slechterik uit 101 Dalmatiërs. Op een eerste foto is Emma Stone te zien, die het stokje overneem van Glenn Close als mevrouw De Vil.

De duivelse heks Cruella de Vil was voor het eerst te zien in 1961, toen Disney met een animatiefilm kwam. In 1996 verscheen een live-action remake, waarin Glenn Close de rol speelde van Cruella. Deze film kreeg in 2000 een vervolg, onder de naam 102 Dalmatiërs. Hierin is te zien hoe Cruella (een reprise van Close) na drie jaar uit de gevangenis komt en een therapie heeft ondergaan om te genezen van haar bontmanie.

Punk rock
In de nieuwe film speelt Emma Stone de rol van Cruella. De film speelt zich af in het Londen van de jaren zeventig en de sfeer wordt omschreven als ‘punk rock’. Op een eerste setfoto is Stone te zien in een zwartleren kostuum met dramatische make-up en twee kleuren haar.

Het verhaal gaat dieper in op de achtergrond van Cruella de Vil en hoe ze zo evil is geworden. Andere acteurs die meespelen, zijn Emma Thompson en Paul Walter Hauser. De film zal eind mei 2021 in de bioscopen verschijnen.

Powered by Labrador CMS