Missy Elliott is terug, en hoe! Tijdens de MTV Video Music Awards kreeg ze de prestigieuze Michael Jackson Video Vanguard Award uitgereikt, een prijs voor haar complete oeuvre. Haar muzikale carrière hapert al een tijd vanwege de ziekte van Graves, maar onlangs verscheen haar nieuwe EP Iconology en de single ‘Throw It Back’.

Tijdens de award-uitreiking zong Missy haar nieuwe single, die naadloos overging in een overzicht van haar grootste hits. Met veel kunst en vliegwerk speelde ze op het podium de video’s na van ‘The Rain (Supa Dupa Fly)’, ‘Get Your Freak On’, ‘Work It’, ‘Pass That Dutch’ en ‘Lose Control’.

Hoe ze het gedaan heeft, is bijna niet te volgen, maar op een gegeven moment vloog ze door de lucht in het opblaaspak uit de ‘Rain’-video, om even later op het podium terug te keren in de militaire outfit van ‘Freak’. Een speciale gastrol was er voor danseres Alyson Stoner, tijdens ‘Work It’.

Andere optredens die de moeite waard waren, zijn die van Taylor Swift (die een mooie regenboogboodschap uitdroeg tijdens ‘You Need To Calm Down’), Shawn Mendes (insert lekkerbeksmiley 😋) en Lizzo, die haar scheur weer lekker wijd opentrok. Ook lekker maf: het optreden van Bad Bunny en J Balvin. Lil Nas X er om z'n nieuwe single 'Panini' te presenteren en last but not least: een ingetogen Miley Cyrus.

O ja: je zou het bijna vergeten, maar er werden ook nog prijzen uitgereikt. Taylor Swift kreeg de award voor Beste Video en liet in haar dankwoord weten dat iedereen gelijk is. De regering van Donald Trump kreeg er van langs.

Hier de beste optredens op een rijtje!