Ryan Murphy lijkt alle camp achter zich te hebben gelaten voor het negende seizoen van American Horror Story. In ruil daarvoor zijn alle horrorclichés die horen bij het genre, grondig afgestoft. Het is 1984, er is een groep jongeren op zomerkamp (waaronder een bimbo, een nerd en een jock, dus ook de rolverdeling is typisch slasher-horror) en er loopt een griezel rond met een kapmes.

AHS-veteranen Emma Roberts en Billie Lourd zijn weer van de partij. De grote afwezigen zijn Sarah Paulson en Evan Peters, die in alle acht voorgaande seizoenen te zien waren. Nieuw zijn Dear White People-acteur DeRon Horton, de Olympische freestyle skiër Gus Kenworthy in zo’n minuscuul jaren tachtig sportbroekje, en Angelica Ross. Zij was eerder te zien in Pose, maar aan haar rol van Candy kwam onverwacht snel een einde toen ze werd vermoord.

Theorieën
American Horror Story: 1984
dreigt een waar slagveld te worden, als we de trailer mogen geloven. Maar… is dat wel zo? Op YouTube doen verschillende theorieën de ronde dat de makers van AHS de kijker op het verkeerde been zet. Zijn het wel jongeren op een zomerkamp of krijgen we de verhalen voorgeschoteld van de acteurs die ze spelen?

Bekijk hier onder de trailer en een video waarin volop gespeculeerd wordt over AHS: 1984. Het seizoen gaat van start op 18 september op de Amerikaanse zender FX. In Nederland volgt Fox doorgaans een week later.