Zie hoe Pose-acteur Dyllon Burnside verandert in Janet Jackson

Bekijk hier zijn opmerkelijke metamorfose

Leestijd: < 1 min

Het tweede seizoen van Pose is alweer ten einde. In de laatste aflevering werd er weer geposeerd en gedanst, maar dan net even anders. Zie hier hoe acteur Dyllon Burnside transformeert in zijn heldin, Janet Jackson. Let op: spoilers!

Pose is genomineerd voor zeven Emmy Awards, waaronder die voor beste dramaserie en beste acteur in een leidende rol, voor Billy Porter. Die maakt net als Dyllon Burnside, Jeremy McLain en Jason A. Rodriguez een opmerkelijke gedaanteverwisseling door in de laatste aflevering.

Eerbetoon
Ze spelen respectievelijk Pray Tell, Ricky, Cubby en Lemar. Normaal gesproken is Pray Tell host van de catwalkshows en fungeren de andere drie als dansers. In de slotafleveringen brengen ze een eerbetoon aan hun vrouwelijke helden – in drag dus.

De rollen zijn dus voor een keer omgedraaid: de mannen worden gejureerd door de dames, Blanca (MJ Rodriguez), Angel (Indya Moore), Lulu (Hailee Sahar) en Elektra (Dominique Jackson).

Een hoop werk
Met name de performance van Ricky als Janet Jackson is opmerkelijk. Acteur Dyllon Burnside, die Ricky speelt, plaatste deze week een serie foto’s en video’s op zijn Instagram-account waarop te zien is hoe hij zijn transformatie ondergaat. Het is een hoop werk, maar dan heb je ook wat.

Een derde seizoen van Pose is inmiddels bevestigd door de Amerikaanse zender FX. Hier de beelden!

Een bericht gedeeld door (@dyllonburnside) op

Een bericht gedeeld door (@dyllonburnside) op

Een bericht gedeeld door (@dyllonburnside) op

Een bericht gedeeld door (@dyllonburnside) op

Een bericht gedeeld door

Een bericht gedeeld door

Powered by Labrador CMS