Up & Coming

“Zwarte mannen hebben vaak te maken met racisme en homofobie”

Zanger Aaron Porter

13 september 2019, Winq redactie, 2 minuten

Hij stond op het podium bij gayfeest Adonis tijdens Lowlands Festival en is misschien wel jouw nieuwste verslaving: Aaron Porter. 

De 27-jarige Aaron Porter groeide op in Sussex. Hij is een van de grootste nieuwe talenten uit de UK met aanstekelijke popsongs en mooie videoclips. Hij studeerde aan een Londense toneelopleiding, vanwege zijn fascinatie voor Whitney Houston en Toni Braxton. “Ik dacht dat ik daar heel creatief bezig zou zijn, omdat ik van dansen en acteren hou, maar dat bleek niet zo te zijn.”

Hij maakte zijn opleiding af, maar na een paar maanden werken in het vak stopte hij ermee. “Ik kreeg er geen voldoening uit. Ik moet ergens in geloven als ik iets doe.”

Aaron Porter up & coming
Foto: Parri Thomas

In een openhartig interview met Attitude vertelt hij over het rolmodel dat hij voor jonge, zwarte gay mannen kan zijn. “Die heb ik zelf nooit gehad”, vertelt de zanger. “Al verandert het nu wel. Zwarte gay mannen hebben vaak te maken met homofobie binnen de zwarte gemeenschap en daarnaast systematisch racisme van witte homo’s.”

“We worden ook vaak gefetisjeerd”, vervolgt hij. “Het is meerdere keren voorgekomen dat iemand zei dat ze ‘Niet into zwarte jongens zijn, maar dat ik er leuk uitzie’. Dat geeft ons het gevoel dat we niet goed genoeg zijn.”

Aaron heeft inmiddels drie singles uitgebracht. In zijn nummers zingt hij over zijn seksualiteit, masculiniteit en identiteit. Zoals zijn nummer ‘Boy’, waarin hij zingt over hoe je jezelf moet zijn en dat je jezelf niet moet toegeven aan sociale stigma’s.

Onlangs heeft Aaron een nieuw nummer uitgebracht: ‘Sorry’, geproduceerd door producers die ook platen voor Lily Allen en Dua Lipa hebben gemaakt. “Dat nummer heb ik geschreven toen ik excuses van mijn ex weigerde te accepteren.”

En voor nu: geniet van de knappe foto's van Aaron. 

Coverbeeld: Parri Thomas

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau