Feige gaf uitleg over het LHBTQ-personage tijdens D23 Expo, het afgelopen weekend. Aan Good Morning America vertelde hij dat het gay karakter ‘getrouwd is, een gezin heeft en dat dit gewoon onderdeel is van het personage.’

De identiteit van het personage is nog niet bekendgemaakt, maar het ziet ernaar uit dat dit de eerste openlijke gay rol zal zijn binnen het Marvel Cinematic Universe. 

Controverse
Er was enige controverse ontstaan nadat Avengers: Endgame werd uitgebracht, waarin co-regisseur Joe Russo een gay karakter speelde, die echter helemaal niets met het plot van de film te maken had. Sommige kijkers vonden het jammer dat er geen prominentere rol was weggelegd voor een dergelijk karakter.

Marvel lijkt nu de representatie van de LHBTQ-gemeenschap te willen verbreden. Maar daarover meer op een ander moment. Met Eternals gaat het Marvel Cinematic Universe de vierde fase in.

Wie spelen mee?
Voor Eternals zijn een aantal nieuwe castleden aangekondigd, onder wie Kit Harrington als Dane Whitman (Black Knight), Barry Keoghan (Druig) en Gemma Chan (Seirsei). Wie ook meespelen, zijn Angelina Jolie, Salma Hayek, Kumail Nanjiani en Richard Madden.

De film draait vanaf november 2020 in de bioscopen.