Dit zijn de slechtste landen om homo te zijn

Italië bungelt bij de onderste vijftien

Leestijd: < 1 min

Van alle grote West-Europese landen bungelt Italië bij de onderste vijftien als het gaat om wetgeving, beleid en acceptatie van de LHBTQ-gemeenschap. Dit blijkt uit recente cijfers van de Rainbow List van ILGA, de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association.

Ieder jaar presenteert ILGA zijn Rainbow List. De organisatie beoordeelt landen op het gebied van wetgeving, beleid en praktijkmaatregelen voor de LHBTQ-gemeenschap. Die drukken ze uit in percentages. 100 procent is het volledig respecteren van de mensenrechten en volledige gelijkheid. 0 procent betekent een ernstige schending van de mensenrechten met discriminatie tot gevolg.

Slechtste landen
Azerbeidzjan staat onderaan de lijst, met een score van 3,33 procent. Turkije komt er ook niet goed vanaf, dat land scoort 5,16 procent. Onderaan de top vijf bungelen verder Armenië (6,49 procent), Rusland (10,20 procent) en – gek genoeg – Monaco (11,29 procent).

De onderste vijftien landen bestaan voornamelijk uit Oost-Europese landen, met als uitzondering Monaco, San Marino (13,19 procent), Liechtenstein (14,07 procent) en Italië (21,53 procent).

Best scorende landen
Dan de best scorende landen. De top vijf bestaat uit Malta (90,35 procent), België (73,08 procent), Luxemburg (70,40 procent), Finland (69,27 procent) en Denemarken (67,86 procent). Nederland staat op de twaalfde plaats, met 49,88 procent.

Bekijk hier de hele lijst en lees meer over hoe de Rainbow List tot stand is gekomen.

Foto: Creative Commons

Rainbow List
Rainbow List
Powered by Labrador CMS