Het waterpoloteam uit de film is gebaseerd op een bestaand team in Frankrijk. In de film is te zien hoe de flamboyante Crevettes Pailletées zich willen kwalificeren voor de Gay Games in Kroatië, waar de populairste LHBTQ-atleten aan meedoen.

Glimmende Garnalen
De film is van Franse makelij en heet oorspronkelijk Les Crevettes Pailletées. In Frankrijk en België was de film in mei al in de bioscopen te zien, in het Verenigd Koninkrijk gaat hij volgende week in première als The Shiny Shrimps. Waarom de Glimmende Garnalen de Nederlandse bioscopen (nog?) niet hebben gehaald is niet bekend, want aan de beelden te zien is het een vermakelijke film.

Cédric le Gallo is lid van het echte waterpoloteam en regisseerde samen met Maxime Govare de film. Aan Attitude vertellen ze of de film voor een grote acceptatie van LBHTQ’s heeft gezorgd. Govare zegt dat daar meer voor nodig is, maar dat de film er zeker aan bijdraagt.

DVD
Bekijk hier de beelden uit de Britse trailer. Interesse? Dan kun je vanaf 6 september terecht bij de Britse bioscopen. Of je koopt de dvd of blue-ray (met Engelse ondertiteling), want als stream zijn we ‘m ook nog nergens tegengekomen.