En dan zangeres en Vrije Geluiden-presentatrice Giovanca in de greenroom, alstublieft.

Na een maandenlange strijd gaat het Eurovisie Songfestival in mei 2020 naar Rotterdam. Op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei zijn de halve finales, op zaterdag 16 mei volgt dan de grote finale.

Waarom Rotterdam?
Via NOS.nl liet de organisatie weten waarom de keus op Rotterdam is gevallen: “De organisatie heeft bij de toewijzing gekeken naar de technische geschiktheid van de locatie, omliggende faciliteiten, beschikbaarheid en financiële bijdrage van de gemeente. Daarbij kwam Rotterdam als favoriet uit de bus.”

"Met Rotterdam als gaststad van het Eurovisie Songfestival kiezen we niet alleen voor een stad met een bijzonder verhaal en een onmiskenbare daadkracht", zegt Sietse Bakker, verantwoordelijk producent. "We kiezen daarmee ook voor Rotterdam Ahoy, wat ons betreft de meest geschikte locatie om drie state of the art tv-shows te produceren voor ruim 180 miljoen kijkers."

Er volgt nog een persconferentie, dus hou de stream van Nos.nl in de gaten voor updates.

Duncan Laurence
Met een videoboodschap maakte Duncan Laurence vandaag bekend dat Rotterdam de stad is waar het Songfestival volgend jaar wordt gehouden. De zanger zal hoogstwaarschijnlijk op 16 mei 2020 zijn winnende lied ‘Arcade’ nogmaals ten gehore brengen.

Wie presenteert?
Het grote speculeren over de presentatie gaat nu beginnen. Veel genoemd worden Linda de Mol, Wendy van Dijk, Humberto Tan en Paul de Leeuw. Maar die zijn allemaal verbonden aan commerciële zenders, dus moet blijken of de NPO, dat het Eurovisie Songfestival organiseert, ‘vreemde eenden’ toelaat op zijn zender.

Ook het duo Romy Monteiro en Frits Sissing gaat over de tong. Zij presenteerden de finale van de Uitmarkt, oftewel de Musical Sing-a-long. Maar als we mogen kiezen: liever een triopresentatie en dan zonder Frits Sissing (sorry) en met Dionne Stax en Rik van de Westelaken.

Wie vertegenwoordigt Nederland?
Verder moet er natuurlijk een act worden gekozen die ons land volgend jaar in de finale zal gaan vertegenwoordigen. Wie nu al internationaal de aandacht vangt, is Davina Michelle. En ze zingt als een nachtegaal en onze favoriete vocal coach is ook al helemaal weg van haar. Dus doe maar die maar?