De burgemeester van Boston, Marty Walsh, had het organiseren van een Straight Pride in zijn stad eerder al weggezet als een raar idee. Hij riep de inwoners van Boston op vooral iets leuks te gaan doen dit weekend, en zei op Twitter dat de “Straight Pride” niet veel voorstelde: in Boston draait het volgens hem om gelijkheid en zijn stad speelt een grote rol in het nationale debat als het gaat om gelijke rechten.

Boze mannen
Toch kwamen er een paar honderd mensen opdagen, voornamelijk boze witte mannen. Die droegen pro-Trump protestborden bij zich en iemand had een hoed opgezet met de tekst ‘Great to be straight.’

Waar ze echter niet op hadden gerekend, was dat de groep die tegen Straight Pride kwam demonstreren, veel en veel groter was. Meer dan duizend mensen waren naar de mars gekomen om teksten te scanderen als: ‘Alt right, get off our streets, no justice, no peace’.

Belachelijk
Op Twitter maakten mensen de Straight Pride flink belachelijk. Matt Lucas (bekend van Little Britain) stak de draak met het feit dat heteromensen zich heel erg onderdrukt zouden voelen. Acteur Jermaine Clement schreef dat de Straight Pride zo gênant was dat hij zijn ouders niet meer durfde te vertellen dat hij zelf ook hetero is. En Ricky Gervais leek de Straight Pride dé gelegenheid om andere leuke mannen te ontmoeten, voor een gezellige wandeling en een praatje. “Sweet.” 

Lulletjes
Tot slot zette de Amerikaanse politica Alexandria Ocasio-Cortez de mannen die de parade organiseerden, weg als lulletjes. “Voor mannen die zogenaamd zo trots zijn op het feit dat ze hetero zijn, zijn ze verdomd slecht in staat om vrouwen naar hun evenement te krijgen. Dit lijkt meer op een ‘Ik worstel met mijn mannelijkheid’-parade.