Een van de regels van het Eurovisie Songfestival is dat alle liedjes origineel moeten zijn, zowel qua tekst als melodie. Die nummers mogen niet eerder gepubliceerd zijn dan 1 september van het voorgaande jaar. Niet zo gek dat er vanaf nu wordt gespeculeerd wie er voor welk land gaat aantreden in Rotterdam. 

Er is nog geen een artiest officieel gepresenteerd, meestal worden ze van december tot maart bekendgemaakt, maar de geruchtenmolen maakt overuren. Famous, een Spaanse zanger, zou voor Spanje gaan. 

Operación Triunfo
Spanje beslist sinds 2018 via talentenjacht Operación Triunfo wie er voor dat land naar het Eurovisie Songfestival gaat. Operación Triunfo is zoiets als Starmaker vroeger bij ons was. Zo gingen Amaia en Alfred met het zoetsappige nummer ‘Tu canción’ in 2018 (werden 23e) en ging Miki met het zomerse ‘La Venda’ (werd 22e) vorig jaar. 

Dit jaar zijn er echter problemen met het programma, uitzendingen beginnen pas volgend jaar en daarom zou er te weinig tijd zijn om uit te komen met een winnaar voor het Songfestival. Moeten ze dus iemand kiezen op een andere manier. 

De 20-jarige Famous, die ook nog een tijdje in Amsterdam heeft gewoond, won het programma vorig jaar (Miki won enkel de Songfestivaluitzending van het programma). De zanger heeft in een interview gezegd dat hij graag wil meedoen aan het Songfestival voor Spanje. Hij heeft zelfs al laten weten met wat voor een nummer: een liedje waarbij zijn stem goed uitkomt, maar waar nog steeds op gedanst kan worden. 

Luister het laatste nummer van Famous hieronder.