Frans is 51 jaar en woont met zijn twee zonen van 18 en 20 jaar op een boerderij in Friesland, lekker tussen de koeien. Hij is een van de kandidaten van het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Frans was twintig jaar samen met zijn vrouw, waarvan dertien jaar getrouwd. Maar in 2011 kwam hij uit de kast: Frans valt op mannen. Hij heeft sindsdien één keer een relatie gehad, van een half jaar.

Een dolletje op z'n tijd
Via Boer Zoekt Vrouw zoekt Frans nu een partner. Op de website van het programma vertelt hij wat hij zoekt in een partner: “Gewoon dat het mijn maatje is en dat we door dik en dun alles met elkaar mee kunnen maken. Wel dat het licht is, niet zwaar op de hand. Een dolletje op z'n tijd, dat moet sowieso. Ik ben echt een vrolijke Frans. Gezelligheid is voor mij heel belangrijk. En open zijn naar elkaar, heel belangrijk.”

Frans houdt niet van stilzitten, en zo ziet zijn ideale dag met zijn geliefde eruit: “In de zomer ga ik heel graag bootje varen hier in Friesland. Ik heb een klein bootje dat ik meeneem waar dan ook naartoe. Ergens heen varen, lekker ergens aanleggen, hapje eten, wijntje mee, zakje chips altijd goed. Ik vind veel goed hoor! Ik heb ook een grotere boot van 10 meter waar ik graag mee op vakantie ga in de zomer. Die ben ik nu nog aan het opknappen, ik hoop er eind van de zomer nog gebruik van te kunnen maken. In de winter lekker naar de film ofzo. Ik hou niet van musea of de stad. Ik ga liever de natuur in.”

Coming-out
Op de website van Boer Zoekt Vrouw is meer te lezen over Frans. Hoe beleefde hij zijn coming-out, wat zijn z’n favoriete vakantiebestemmingen, welke muziek vindt hij leuk en wat is zijn favoriete drankje?

Dat laatste hadden we in het begin van dit artikel al verklapt, tot slot vertelt Frans nog over zichzelf: “Ik vertel alles, heb geen geheimen. Ik kan niet tegen geheimen. Ik ben altijd blij, ik hou ook van blije mensen om mee heen. Aan chagrijn heb ik niks. Ik ben een actieve man, ik wil ook geen man die continue op de bank ligt, mag wel eventjes, maar niet lang. Samen iets ondernemen. En ik ben een echte Fries, ik zou hier niet weg willen, dus ik hoop dat ik een man tref die hier kan aarden.”

Schrijf Frans een brief
Is Frans iets voor jou? Schroom dan niet om hem een brief te sturen en wellicht zien we jou dan terug in Boer Zoekt Vrouw.