Van Queer as Folk tot Drag Race: gay mannen vertellen over series die hun leven hebben veranderd

Hier de eerste beelden uit A Look at Queer TV Icons

Leestijd: < 1 min

Tegenwoordig struikel je bijna over de LHBTQ-karakters op tv en in films, maar lang geleden hadden we alleen In de Vlaamsche Pot. Netflix komt met een serie korte films waarin ze nostalgisch terugblikken met gay mannen op series en films van weleer, die hun leven hebben veranderd. Hier de eerste beelden uit A Look at Queer TV Icons.

Netflix staat er vanaf het begin om bekend dat ze een divers aanbod aan films en series hebben. Van Orange is the New Black tot Sex Education, er zijn tal van voorbeelden te noemen waarin de LHBTQ-gemeenschap op de een of andere manier wordt vertegenwoordigd.

Roseanne
Op tv is dat anders geweest. In Roseanne dook af en toe een homoseksueel karakter op, en pas in de jaren negentig kwamen er series als Will & Grace, en hier in ons land In de Vlaamsche Pot. Later kwamen daar bijvoorbeeld Queer as Folk bij, The L Word, noem maar op.

Netflix heeft nu een serie korte films gemaakt waarin tv-programma’s en karakters aan bod komen die een grote rol hebben gespeeld in de levens van gay mannen.

My Beautiful Laundrette
Te zien is Vincent uit Belfast, die op zijn negentiende trouwde met een vrouw en zich niet kan herinneren dat er positieve berichten te horen en te zien waren over en voor LHBTQ’s. Toen zijn vrouw even niet thuis was, keek hij in zijn eentje de film My Beautiful Laundrette, waarna hij zich realiseerde: zo kan het leven dus ook zijn.

Hier onder de eerste twee afleveringen van A Look at Queer TV Icons.

Powered by Labrador CMS