Muziek op vrijdag: een nieuwe versie van ‘Bad Romance’ en een verrassing van Years & Years

Thank God It's Friday!

13 september 2019, Winq redactie, 8 minuten

De Pet Shop Boys hebben een track uitgebracht samen met Years & Years. Maar er is meer nieuwe muziek: Kelly Clarkson covert Lady Gaga en Lana Del Rey zingt een lied van Ariana Grande. Plus: Lana, Ariana en Miley zingen de soundtrack van Charlie's Angels. Om helemaal vrolijk mee het weekend in te gaan…

Pet Shop Boys (Feat. Years & Years) – ‘Dreamland’

In januari komen de Pet Shop Boys met het derde, vooralsnog titelloze deel van hun trilogie, waaraan de albums Electric (2013) en Super (2016) vooraf gingen. ‘Dreamland’ is als eerste track naar buiten gebracht. Op het nummer zijn de stemmen van de zangers Neil Tennant (PSB) en Olly Alexander (Y&Y) te horen. Een video volgt waarschijnlijk nog, voorlopig moeten we het doen met een lyric video op een metrostation.

Kelly Clarkson – ‘Bad Romance’

Dus dáár is Kelly Clarkson gebleven. Ze heeft een eigen dagelijkse talkshow voorafgaand aan de Ellen DeGeneres Show, op de Amerikaanse zender NBC. In haar eigen Kelly Clarkson Show is uiteraard veel aandacht voor muziek. In de eerste aflevering zong ze ‘9 to 5’ van Dolly Parton, maar de kijkers blies ze pas echt weg met haar versie van Lady Gaga’s monsterhit ‘Bad Romance’ uit aflevering drie. Ze zingt het misschien wel beter dan Gaga zelf…

Lana Del Rey – ‘Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored’

Nog een live gezongen cover. Lana Del Rey heeft een nieuw album uit (Norman Fucking Rockwell!!) en ter promotie trekt ze door talkshowland. En radioland, want hier zie je haar zitten in de BBC Radio Live Lounge. Te horen is een gestripte versie van Ariana Grandes ‘Break Up…’, en dan zet Lana in: de tekst leest ze van haar telefoon (gezellig hoesje!) en volgens een fan is nogal Amy Winehouse-achtig. De stem niet, de sound wel.

Charli XCX & Troye Sivan – ‘2099’

Samen zongen ze al het vrolijke ‘1999’, met een video waarin ze scènes naspeelden uit films en video’s die in dat jaar waren uitgebracht. ‘2099’ is andere koek: dat begint met een futuristisch metalen geluid, waarna het lijkt als Charli XCX Billie Eilish probeert na te doen. Als de muziek in 2099 echt zo klinkt, verhuizen we meteen terug naar 1999.

Major Lazer (Feat. J Balvin & EL Alfa) – ‘Que Calor’

Met een dembow beat en de gebruikelijke fluitsamples is dit min of meer een standaard Major Lazer-track. Er wordt ook weer heerlijk getwerkt in de video. Tot zover niets nieuws, maar waar zijn de over the top gestylede, bijna animatie-achtige beelden gebleven? Dit is bijna dystopisch.

FKA Twigs – ‘Holy Terrain’

Jack Antonoff was al producent van Taylor Swift, Lorde en Lana Del Rey. Nu kan hij de experimentele FKA Twigs aan dat rijtje toevoegen. Hij maakte samen met Skrillex ‘Holy Terrain’ voor de zangeres. Op het lied is ook Future te horen, je weet wel, die Madonna zo prachtig begeleidde tijdens het Eurovisie Songfestival. Samen blijven ze het experiment niet schuwen, zoals ook te zien is in de video.

Brooke Candy – ‘Drip’

We zijn al een tijdje fan van Brooke Candy. Elke keer weer weet ze te verrassen met de meest voor de hand liggende seksclichés waaraan ze vervolgens haar eigen draai geeft. Ook in ‘Drip’ is het weer raak, als ze gehuld in allerlei fetisjpakjes zingt over druipende poesjes. Is het plat? Ja. Is het ordinair? Ook. Maar is het mooi? Dat sowieso. Voer voor dragqueens, bovendien.

Camila Cabello – ‘Liar’

Daar is-ie dan, de officiële video van ‘Liar’. Vorige week kwam ze met een video voor ‘Shameless’, en nu alweer iets nieuws. Let op de love interest, die is hot. Ookal praat hij met z’n mond vol.

Miley Cyrus – ‘Slide Away’

Hiervan lieten we al een keer de versie zien die ze live zong tijdens de MTV Video Music Awards. Het lied gaat over haar teloor gegane relatie met Liam Hemsworth, dus verwacht een hoop verdrietige blikken van Miles.

Shakespears Sister – ‘When She Finds You’

Zo fijn dat ze terug zijn, de dames van Shakespears Sister. Dit is de nieuwe single, waarop ook Richard Hawley is te horen. Het lied klinkt lekker sixties en spooky tegelijk en staat op de binnenkort te verschijnen EP ‘Ride Again’.

Ariana Grande, Miley Cyrus & Lana Del Rey – ‘Don’t Call Me Angel’

‘Don’t Call Me Angel’ is de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels-film die in november uitkomt, maar had net zo goed het themalied kunnen zijn van een Victoria’s Secret-show. Het is vooral Ariana die is te horen, Lana doet alleen een bruggetje vlak voor het einde en Miley het tweede couplet. We hadden er eigenlijk meer van verwacht, maar goed: het idee is leuk.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 109

Deze keer: Thorn Roos de Vries, COC-directeur Marie Ricardo en meer

Neem een abonnement

Geef cadeau