Dit weten we over de komende seizoenen van RuPaul's Drag Race

Leestijd: < 1 min

Er komt een heleboel RuPaul's Drag Race op ons af! We zetten alles overzichtelijk voor je op een rijtje. Let op: SPOILERS!

Drag Race UK

We stelden de kandidaten van de Britse versie van Drag Race al eerder aan je voor. Vast jurylid Michelle Visage is enthousiast, en zei in een interview dat er een echte Britse draai aan het programma is gegeven. RuPaul wil dolgraag Meghan Markle in de jury, hoewel dat is voor het eerste Britse seizoen van Drag Race niet lukte. “Maar de uitnodiging staat open voor seizoen twee. Ik verwacht dat deze Britse versie van Drag Race járen te zien zal zijn!” aldus RuPaul in The Sunday Times. Britse tv-presentatoren Alan Carr en Graham Norton zullen elkaar afwisselen als jurylid, bijgestaan door namen als Geri Halliwell, Cheryl Cole, Twiggy en Andrew Garfield.

Vanaf 3 oktober op BBC Three.

All Stars 5

Als je geen spoilers wil, moet je absoluut niet verder lezen! Met een slag om de arm is de lijst van deelnemers grotendeels bekend. Deze dames hadden namelijk geen optredens toen AS5 werd gefilmd (of moesten deze plots afzeggen): Derrick Barry, India Ferrah, Shea Couleé, Alexis Mateo, Miz Cracker, Mariah Paris Balenciaga, Mayhem Miller, Ongina, Blair St. Clair en Jujubee.

Ook zal dit seizoen het 'lip sync for your legacy'-element worden aangepast. Er worden niet, zoals in All Stars 2-4, twee winnaars aangewezen, maar slechts eentje. Die moet vervolgens lip syncen tegen een oudgediende (denk aan: Yvie Oddly, Alyssa Edwards, Roxxxy Andrews, Monét X Change, Vanjie).

Vanaf januari 2020 te zien.

Seizoen 12

Dit seizoen is pas te zien vanaf mei 2020, maar is deze zomer al opgenomen (behalve de finale). Reddit-gebruikers deden onderzoek en vonden deze waarschijnlijke lijst van deelneemsters:

on

on

on

on

on

on

on

on

on

on

on

on

Drag Race Thailand
Drag Race Thailand

Zoals altijd: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Dus het kán nog blijken dat bovenstaand lijstje niet helemaal correct/volledig is.

Andere seizoenen

Er wordt ook gewerkt aan een Canadese versie van Drag Race, helaas zonder RuPaul. Drag Race Thailand lijkt niet te stoppen, het is dan ook aannemelijk dat Araya In-dra en Pangina Heals vanaf begin 2020 in seizoen drie te zien zullen zijn. 

Ook is een Australische versie van Drag Race aangekondigd. Zou Courtney Act dat gaan presenteren, of gaat RuPaul dan een paar weekjes uit logeren bij haar Australische schoonfamilie, zodat ze het zelf kan presenteren?

Ten slotte is er een Vegas residency aangekondigd, waarbij meiden als Shannel, Derrick Barry, Aquaria, Asia O’Hara, Coco Montrese, Eureka O’Hara, India Ferrah, Kahanna Montrese, Kameron Michaels, Kim Chi, Naomi Smalls, en Yvie Oddly in roulerende bezetting te zien zullen zijn. RuPauls precieze betrokkenheid bij RuPaul's Drag Race Live! is nog niet bekend (wat zouden we haar toch graag weer eens op een podium zien optreden!), maar tickets zijn inmiddels in de verkoop.

Hoofdfoto: BBC

Powered by Labrador CMS