Cyndi Lauper en Jane Lynch krijgen eigen sitcom op Netflix

Een moderne Golden Girls, moet het worden

Leestijd: < 1 min

Glee-actrice Jane Lynch heeft samen met zangeres Cyndi Lauper een idee gepitcht voor een sitcom op Netflix. Het moet een soort Golden Girls worden, hebben de dames verteld. Netflix heeft inmiddels toegehapt, wanneer de serie van start gaat is nog niet bekend.

Jane Lynch brak door met haar rol van Sue Sylvester in de highschoolserie Glee, waar ze de ene valse oneliner na de ander de ether in slingerde. Cyndi Lauper kennen we vooral als zangeres, maar ze heeft heel wat gastrollen op haar naam staan. Ook speelde ze frequente rollen in de series Mad About You en Bones.

Nu hebben de dames hun krachten gebundeld en een idee voor een eigen comedyserie gepitcht bij Netflix. Het moet een hedendaagse versie worden van Golden Girls, aangezien Lynch bijna zestig jaar is en Lauper 65 jaar.

Jane Lynch vertelt: “We hebben allebei geen echtgenoten of kinderen, dus de serie gaat over vrouwen die hun leven invulling geven als ze wat ouder zijn. Er zullen nog twee acteurs worden gecast, maar we weten nog niet wie.

Ook Carol Leifer is betrokken bij het project. Zij heeft onder meer Seinfeld en Saturday Night Live op haar C.V. staan. Wat ook leuk zou zijn: dat de enige nog levende Golden Girl, Betty White, een rolletje krijgt in deze nieuwe serie.

Powered by Labrador CMS