Queen en Adam Lambert waren in 2018 ook al in Nederland voor concerten, maar dat was nog voordat de film Bohemian Rhapsody uitkwam. De biopic gaat over de opkomst van Queen, het grote succes van de band, het losbandige leven van frontman Freddie Mercury en het Live Aid-concert op het hoogtepunt van hun roem. Het is de best bezochte biografische film ooit, en de muziek van Queen kreeg een enorme boost.

Wereldtournee
Afgelopen zomer gaven Queen en Adam Lambert al 25 concerten in de VS. In 2020 gaat de toer van Queen en Adam Lambert van start met shows in Zuid-Korea, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. In Europa zijn ze voor het eerst te zien in Italië, op 24 mei. Daarna volgen Parijs en Antwerpen, om op 29 en 30 Amsterdam aan te doen.

Van de originele vier bandleden zijn er nog twee die optreden: drummer Roger Taylor en gitarist Brian May. Zanger Freddie Mercury overleed in 1991 aan de gevolgen van aids. Hij werd bij vorige tournees vervangen door Paul Rodgers (van de bands Free en Bad Company). Adam Lambert zong voor het eerst samen met Queen in 2009, toen hij meedeed aan American Idol.

Koop tickets
Kaarten zijn te koop via Ticketmaster, klik hier voor 29 mei en hier voor 30 mei.