Graham Norton is een van de juryleden van RuPaul’s Drag Race, althans: in het eerste seizoen waarin Britse dragqueens centraal staan. Niet gek, dus, dat Mama Ru te gast was in de Graham Norton Show. Hij zat daar naast Helen Mirren, Jack Whitehall en Simon Reeve.

Dragnamen
Nu staat de show van Graham Norton niet bepaald bekend vanwege de diepzinnige gesprekken, maar wel vanwege de kwinkslagen en de onverwachte gebeurtenissen. RuPaul deelde voor de gelegenheid een aantal dragnamen uit: Helen Mirren werd ‘Sir Lady Cheek Bones’ en Jack Whitehall kreeg de naam ‘Jackie Black Ball’.

Vervolgens vertelde Mirren dat ze de zoontjes van haar echtgenoot ooit had meegenomen naar een dragshow in de London Vauxhall Tavern, iets waar de knulletjes zich nauwelijks raad mee wisten. “Maar het is onderdeel van de cultuurgeschiedenis van Londen. Zelf ging ik er regelmatig kijken. De jongens vonden het uiteindelijk ook wel cool.”

Verderop leerde RuPaul nog aan Whitehall ‘how to sashay away’. Hier onder een aantal fragmenten van de Graham Norton Show. O ja: de Britse RuPaul's Drag Race is vanaf 3 oktober te zien op BBC3.