De film waarover het gaat is Death On The Nile van Agatha Christie. Het is het vervolg op de film uit 2017, Murder On The Orient Express. Hierin was Kenneth Branagh te zien als de Belgische detective Hercule Poirot. Hij en zijn iconische snor zijn opnieuw te zien in Death On The Nile.

Dawn French en Jennifer Saunders spelen ook mee in de nieuwe film. De laatste is vooral bekend als Edina Monsoon in Absolutely Fabulous. Dawn French heeft al meerdere serieuze rollen op haar naam staan. Of de twee aan de cast zijn toegevoegd voor een eventuele komische nooit, is niet bekendgemaakt.

Net als Orient Express heeft de nieuwe film een sterrencast. Naast French, Saunders en Branagh zijn dat Armie Hammer, Emma Mackey, Gal Gadot, Annette Benning, Letitia Wright, Russell Brand en Ali Fazal.

Het verhaal gaat over Hercule Poirot, die op vakantie is in Caïro. Daar wordt hij benaderd door de succesvolle socialite Linnet Doyle. Zij wil met de hulp van de detective een eind maken aan het gestalk van een voormalige vriendin, Jacqueline de Bellefort. Dan wordt er een moord gepleegd tijdens een cruise over de Nijl en moet Poirot uit zien te vinden wie dat heeft gedaan.

Death On The Nile zal in oktober 2020 uitkomen.