De serie bestaat uit vijf afleveringen en zal in 2020 te zien zijn op Channel 4 in Groot-Brittannië. Het is te hopen dat een Nederlandse zender Boys ook aankoopt, want dit willen we graag zien.

Olly Alexander is zanger bij Years and Years, en was als acteur al eens te zien in films als The Riot Club en de tv-serie Skins. Als 29-jarige speelt hij Ritchie Tozer, die 18 jaar is. Hij de ‘golden boy’ van de familie en houdt zijn homoseksualiteit geheim.

Gelachen en gehuild
In een reactie zegt Alexander dat Queer as Folk hem heeft geholpen bij het vinden van zijn identiteit. Hij kan dan ook niet wachten om zelf met Russell T Davies te werken. “Het script was geweldig om te lezen. Ik heb gelachen en ook veel gehuild.”

Neil Patrick Harris, bekend van de sitcom How I Met Your Mother, is te zien als Henry Coltrane. Stephen Fry speelt een parlementslid genaamd Arthur Garrison. Volgens hem is Boys onweerstaanbaar grappig, maar tegelijkertijd aangrijpend omdat de serie speelt in een tijd dat hiv en aids om zich heen grepen.

Nieuwkomers
Nieuwkomers Omari Douglas en Callum Scott Howell zijn de acteurs die de twee vrienden spelen van Ritchie Tozer. Douglas speelt de 17-jarige Roscoe Babatunde, een partyboy. Scott Howell is een rustige jongen uit Wales.

Boys speelt zich af in 1981, waar de drie vrienden een nieuw leven starten in Londen. Ze feesten wat af, maar dan komt een nieuwe ziekte als een schaduw over hun levens te hangen.

Kritiek
Toen Queer as Folk in 1999 voor het eerst op tv was te zien, luidde de kritiek dat de serie niet realistisch was: er waren geen verhaallijnen die refereerden aan hiv of aids. Davies zegt hier nu over: “Ik heb de opkomst van hiv en aids zelf meegemaakt. Het heeft me decennia gekost om er iets mee te kunnen doen. Het is een eer deze serie te maken voor iedereen die we zijn kwijtgeraakt en degenen die het hebben overleefd.”

Bron: Attitude