Bekijk de verhalen van LHBTQ-ouderen in heel Europa

Over het leven, hun angsten en de toekomst

Leestijd: < 1 min

Hoe zien het leven, de angsten en de toekomstverwachtingen eruit van ouderen in Europa die gay, lesbisch, transgender of biseksueel zijn? Er is een project gelanceerd waarin een aantal senioren in video’s vertellen over zichzelf. Bekijk hier het verhaal van Raffaele.

Het Best4OlderLGBTI-project vraagt aandacht voor LHBTQ-senioren. De organisatie strijdt tegen discriminatie op basis van leeftijd, seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Daarnaast willen ze mensenrechten met betrekking tot deze groep bevorderen.

Onzichtbare minderheid
Best4OlderLGBTI is actief in de EU-landen. Ze hebben verschillende acties op het programma staan, waarvan een bestaat uit een serie van vijf getuigevideo’s. Deze zijn opgenomen in verschillende Europese landen en vertellen de verhalen van oudere LHBTQ’s. De video’s tonen de wereld door de ogen van een vaak onzichtbare minderheid, met senioren die vertellen over hun coming-out of hun huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Het eerste interview is deze week verschenen. En de daarop volgende weken zal er iedere woensdag een nieuwe getuigevideo te zien zijn op de website van Best4OlderLGBTI.

Hier de trailer met de introductie van Raffaele, Marjet & Ineke, Gregory, Mizia en Antonio. 

Powered by Labrador CMS