Muziek op vrijdag: Merol heeft alwéér een single uit

Thank God It's Friday!

04 oktober 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Weekend! Dus nieuwe muziek. Deze keer een Nederlandse act en twee uit Vlaanderen. Verder zingt Ariana Grande een klassieker, samen met actrice Kristin Chenoweth. Ook is er nieuw werk van Mark Ronson en Natasha Bedingfield. En van Merol, niet te vergeten.

Merol – ‘Dan Maar Jij’

“De leuke jongens zijn bezet, of al naar bedje”, zingt Merol. Wat doe je dan? Nou, gewoon maar genoegen nemen met een zesje waarvan je een beetje spijt krijgt. En als de seks best prima is, misschien zelfs een zeven: nou, dan was het oké toch?

Sire – ‘Black Mirror’

De muziek van Stijn Roelandts is lekker duister. Op een vuige elektrobeat en met een video waarin hij als Sire door een donkere dancing sluipt: mooi. Vraagje: we zien steeds vaker het bloempotkapsel in het straatbeeld voorbijkomen (zie hier vanaf 1:50). Vinden mensen dat mooi? Is dat mode?

Mark Ronson & Yebba – ‘Don't Leave Me Lonely’

Yebba zingt op meerdere tracks op Mark Ronsons album vol vrouwenstemmen, Late Night Feelings. Dit is misschien wel haar mooiste track. Ingetogen, met een video die een bijzonder einde kent.

Natasha Bedingfield – ‘Kick It’

Haar vorige album stamt uit 2010 en daarna bracht Natasha Bedingfield nog wat losse singles uit, maar nu is ze terug met de plaat Roll With Me. De hitlijsten heeft ze er nog niet mee gehaald, maar misschien komt daar verandering in nu ze ‘Kick It’ op single heeft uitgebracht. We vrezen van niet, want eerlijk gezegd is het nogal saai allemaal.

Kristin Chenoweth & Ariana Grande – ‘You Don't Own Me’ 

Kristin Chenoweth is die pittige, kittige, feisty actrice die is geboren in het plaatsje Broken Arrow in Oklahoma. Dat klinkt nogal country en dat klopt, zeker uiterlijk gezien: Kristin heeft wel wat weg van een jonge Dolly Parton. Zingen doet ze ook. Onlangs verscheen haar zevende album, For the Girls. Hierop een duet met Ariana Grande, een aardige cover van het door Lesley Gore en Dusty Springfield grootgemaakte ‘You Don’t Own Me’. Of je kent het als ‘Zeg Maar Niets Meer’ van André Hazes.

Tei Shi & Blood Orange – ‘Even If It Hurts’

Alles waar Blood Orange zich tegenaan bemoeit verandert in goud. Ook deze single van Tei Shi klinkt extra fraai door het stemgeluid van Dev Hynes, zoals deze queer Prince in het echt heet.

Jaouad – ‘Hard To Love’

Uit Vlaanderen komt Jaouad, die ook in de nieuwste editie van Winq is te vinden, in de rubriek ‘Up & Coming’. Jaouad schreef het lied nadat hij kennismaakte met Elvis, een thuisloze jongen die beide ouders is verloren. ‘Hard To Love’ is voor iedereen die ooit het gevoel heeft gehad niet goed genoeg te zijn, iedereen die een vorm van liefde heeft gekend waar voorwaarden bij horen. Jaouad is gay en moslim en we gaan nog veel van hem horen, let maar op!

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau