Boy Erased verscheen in 2018, maar heeft de Nederlandse bioscopen nooit gehaald. Dat is jammer, want de film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Garrard Conley. In zijn boek Boy Erased: A Memoir, dat in 2016 is verschenen, vertelt hij wat hij aantrof in de instelling waar zijn ouders hem een conversietherapie lieten ondergaan.

Flop
Boy Erased werd verfilmd met een aantal grote namen, onder wie Nicole Kidman en Russell Crowe. Desondanks leverde de film slechts 11,8 miljoen dollar op, amper meer dan hij gekost heeft om te maken. Om die reden zag de Nederlandse distributeur af van een release in de bioscopen.

Regisseur Joel Edgerton blikt nu terug op Boy Erased. Hij had er alle vertrouwen in, aangezien Focus, de producent van de film, eerder grote successen had behaald met films als Milk en Brokeback Mountain.

Discussie
“We hadden gehoopt dat de film veel teweeg zou brengen”, vertelt Edgerton aan Indiewire. “We wilden in contact komen met het publiek in de bioscopen, om over de inhoud van de film te praten.” Maar daar is het nooit van gekomen.

Edgerton baalt dat hij geen contract heeft getekend waarin is opgenomen dat Boy Erased op Netflix is te zien. “De discussie die nu is uitgebleven, zou op gang kunnen komen als Netflix de film in alle landen tegelijk op hetzelfde moment zou uitbrengen. Hoe meer mensen de film zien, hoe beter ze geïnformeerd raken over de gevolgen van conversietherapie. Hoe meer er over gepraat wordt, hoe beter.”