Georgia Holt werd in 1926 geboren als Jackie Jean Crouch in het plaatsje Kensett in Arkansas. Haar moeder was toen 13 jaar, haar vader 17 jaar. Zelf kreeg ze op haar 20e haar eerste kind en dat was Cher. Georgia is zes keer getrouwd geweest, kreeg later nog een dochter, Georganne. Later kreeg Cher twee kinderen, Chaz en Elijah Blue.

Singer-songwriter
Als kind werd Georgia heen en weer geslingerd tussen haar gescheiden ouders, met als gevolg dat ze op maar liefst zeventien verschillende scholen heeft gezeten. Vanaf haar zesde zong ze bovendien liedjes op de lokale radio en vanaf haar tiende leerde ze gitaar spelen en deed ze mee aan schoonheidswedstrijden. Later werd ze model, singer-songwriter en speelde ze in enkele films en tv-series.

Het leven van Georgia Holt heel veel ups en downs gekend. IN 2013 maakte Cher voor Lifetime een documentaire over haar moeder, genaamd Dear Mom, Love Cher. Ter gelegenheid daarvan bracht Georgia, toen 87 jaar, haar eerste album uit, Honky Tonk Woman. De titelsong werd een bescheiden hit.

Duet
De Cher Fan Club heeft Dear Mom, Love Cher nu op hun YouTube-kanaal gezet. Te zien is onder meer hoe Cher en Georgia een duet zingen, plus heel veel opnames uit het privéarchief. Hier de beelden!

UPDATE: Da's nou jammer, de documentaire is offline gehaald. Bekijk in plaats daarvan naar fragmenten via dit YouTube-kanaal.