Na elf seizoenen komt er definitief een einde aan Will & Grace. De sitcom kreeg een reboot in 2017 die zo goed werd ontvangen dat er nog twee seizoenen volgden. In Nederland trok de serie weinig bekijks omdat de nieuwe afleveringen werden weggemoffeld op TLC en dat is jammer: de comeback van Will, Grace, Jack en vooral Karen was zeker de moeite waard.

Met de tijd meegegaan
De serie stopte aanvankelijk in 2006, een tijd zonder sociale media, Donald Trump en de openstelling van het huwelijk in de VS. In Will & Grace lieten de makers zien dat ze met de tijd waren meegegaan: vooral het eerste nieuwe seizoen, of al je doortelt het negende, was politiek geladen en schonk daarnaast aandacht aan onderwerpen als conversietherapie (die de kleinzoon van Jack moest ondergaan in een zomerkamp), ouder worden, eenzaamheid, dating-apps, enzovoort.

Nu bekend is dat er een eind komt aan Will & Grace, pakken de makers nog eenmaal uit met een groot aantal gastrollen. Eerder werd bekend dat Matt Bomer weer te zien zal zijn als een bekende nieuwspresentator die een oogje heeft op Will.

Gastrollen
Andere gastrollen zijn er voor Nicole Sullivan (bekend als stemactrice uit animatieseries als Family Guy, Kim Possible en The Pinguins of Madagascar), Miss Coco Peru (die voor de verandering eens niet bekend is van RuPaul’s Drag Race maar van haar eigen serie stand-up comedyshows en Brian Jordan Alvarez. Die laatste speelde in het vorige seizoen het vriendje van Jack en deed dat zo irritant dat we hopen dat Gus Kenworthy Jack snel van hem afpakt.

Kenworthy werd bekend als Olympisch skiër, is openlijk homoseksueel en verkent nu zijn mogelijkheden als acteur. Momenteel is hij te zien in American Horror Story: 1984, waarin hij een stoere schoolkampbegeleider speelt (en na vier afleveringen behoorlijk gebutst ten strijde trekt tegen twee seriemoordenaars).

Wanneer Kenworthy precies zijn entree maakt in Will & Grace, weten we nog niet. Het enige dat hij zelf verklapt is hoeveel lol hij heeft gehad bij de opnames.