Sum Ting Wong is het drag-alter ego van Bo Zeng. Hij komt uit Birmingham en is van Chinese en Vietnamese afkomst. Tijdens de tweede aflevering van RuPaul’s Drag Race UK deelde hij een intiem moment met twee andere dragqueens, Vinegar Strokes en Scaredy Kat.

Hij vertelde aan zijn twee concullega’s (we houden het hier even op ‘hij’ en ‘hem’, aangezien Sum Ting Wong zijn dragnaam is en zijn ouders hem alleen kennen als Bo Zeng) dat hij op zijn twaalfde al eens aan zijn vader had laten doorschemeren dat hij op jongens valt. Maar die pikte het signaal destijds niet op.

'Ze weten van niets'
Bo vertelde: “Ik heb de moed niet om het ze te vertellen. Ik denk dat het iets cultureels is. Sinds die ene keer ben ik er nooit meer over begonnen, ze weten van niets. Niet dat ik een dragqueen ben, niet dat ik gay ben en ook niet dat ik al vijf jaar samenwoon met mijn partner.

Na afloop van de uitzending op donderdagavond 10 oktober deelde Bo als Sum Ting Wong een emotioneel verhaal over de relatie met zijn ouders. Nu blijkt dat hij inmiddels heeft verteld dat hij gay is. En zijn ouders hebben hem geaccepteerd zoals hij is.

Druk op je schouders
“Dit was voor mij de moeilijkste aflevering van RuPaul’s Drag Race UK om te zien. Ik praat hier nooit over en was nooit echt uit de kast gekomen tegenover mijn ouders.  Als oudste zoon in een Aziatisch gezin ligt er veel druk op je schouders om de perfecte zoon te zijn. Je moet het voorbeeld zijn voor je jongere broers. Ik voelde altijd de verantwoordelijkheid om normaal te zijn, om precies te doen wat mijn ouders van mij verwachtten. Maar dat lukte gewoon niet.”

Bo greep Drag Race aan als moment om het te vertellen. Hij vertelt dat zijn moeder eigenlijk nooit anders had verwacht, maar hem het uit respect niet durfde te vragen. En zijn vader prees de moed van zijn zoon om erover te beginnen. Bo schrijft: “Mijn vader zei: ‘Je bent een groot man. Dat je gay bent, maakt me niet uit want ik hou van je. Je bent mijn eerste zoon en mijn favoriet.’ Ik kan haast niet uitleggen hoe lang ik op die woorden heb gewacht.”