Billy Porter speelt goede fee in musicalverfilming van Assepoester

Leestijd: < 1 min

Er komt een musicalverfilming van Cinderella, oftewel het sprookje van Assepoester. De hoofdrol wordt gespeeld door Camila Cabello. Billy Porter speelt de goede fee. Het project is een productie van de bekende talkshowhost James Corden.

Billy Porter won een Emmy Award voor zijn rol als spreekstalmeester Pray Tell in Pose, een serie over de ballroomscene in Brooklyn, New York. Eerder won hij al een Tony Award voor zijn vertolking van dragqueen Lola in de musical Kinky Boots. Ook kreeg hij een Grammy Award voor de soundtrack daarvan. Dus mocht Billy Porter een beetje z’n best doen als goede fee in Cinderella, dan komt hij wellicht in aanmerking voor een Oscar en is het EGOT-rijtje compleet.

Maar zover is het nog lang niet, de opnames moeten nog beginnen. Volgens Hollywood Reporter is de verfilming van Cinderella geen klassiek sprookje, maar een hedendaagse versie daarvan. De voormalige Fifth Harmony-zangeres Camila Cabello is gestrikt voor de hoofdrol. Het project is van Sony Pictures en James Corden, bekend van zijn dagelijkse talkshow en zijn Carpool Karaoke, is aangetrokken als producent.

Overigens is Porter ook weer te zien in het derde seizoen van Pose en in de komische film Like a Boss.

Powered by Labrador CMS