La Casa de las Flores was vorig jaar augustus een onverwachte Netflix-hit. De Mexicaanse serie gaat over een dysfunctionele, rijke familie die samen een prestigieuze bloemenzaak bestiert.

In het eerste seizoen was te zien hoe de minnares van vader Ernesto zelfmoord pleegde. Hij blijkt een dochter bij haar te hebben. Moeder Virginia en hun drie volwassen kinderen Paulina, Elena en Julián moeten zien te dealen met deze nieuwe werkelijkheid.

Genderidentiteit
Op de achtergrond van deze familieperikelen komen Mexicaanse cultuurverschillen aan bod, waaronder racisme, homofobie en genderidentiteit. Acteur Paco Léo is te zien een trans vrouw, Maria José Riquelme. Zoon Julián kwam in het eerste seizoen uit de kast als gay.

Het eerste seizoen van La Casa de las Flores leek een beetje op een Mexicaanse Desperate Housewives, inclusief voice-over. Die was in dat eerste seizoen van de overleden minnares.

Spoilers!
Centraal stond de drugs dealende en wiet rokende moeder Virigina, die werd gespeeld door Véronica Castro. Zei zal in het tweede seizoen niet meer te zien zijn. In de nieuwe afleveringen is te zien dat de De La Moraatjes hun bloemenzaak zijn kwijtgeraakt, dat Virigina is overleden en dat vader Ernesto naar een spirituele sekte is vertrokken. Dochter Paulina keert vanuit Madrid terug naar Mexico, waar ze de draad probeert op te pakken met broer en zus.

Hier onder de trailer, het complete tweede seizoen staat vanaf vrijdag 18 oktober op Netflix (klik op de link voor een trailer met Nederlandse ondertiteling).