Jungle Cruise gaat over een wetenschapper genaamd Lily Houghton (gespeeld door Emily Blunt) en haar broer McGregor (een rol van Jack Whitehall). Ze gaan mee op een boot met kapitein Frank (Dwayne Johnson) om in de jungle te zoeken naar de Boom des Levens.

Keerpunt
Toen bekend werd dat er een verfilming kwam van de Disneyland-attractie, werd als grootste nieuws opgepakt dat het karakter van Jack Whitehall gay is, en daarmee het eerste dragende karakter in een Disney-film. Dit is volgens filmkenners een keerpunt in de rijke geschiedenis van Disney.

De film speelt zich af in de negentiende eeuw, een tijd waar homoseksualiteit niet getoond werd, er geen LHBTQ-rechten waren en McGregor dus waarschijnlijk diep in de kast zit. Toen bekend werd dat McGregor ‘heel erg camp en grappig’ is, waren critici uit de LHBTQ-gemeenschap bang dat dit vooroordelen zou bevestigen. Dat een hetero acteur een campy gay zou spelen, dat kon nog weleens verkeerd uitpakken.

Nieuwe franchise
Nu zijn er de eerste beelden. De trailer die is uitgebracht laat maar weinig zien van McGregor, dus hoe dat karakter wordt neergezet is nog niet echt duidelijk.

Disney hoopt met Jungle Cruise een nieuwe film-franchise neer te zetten die op een attractie is gebaseerd. De vorige keer dat ze dit deden, werd een enorm succes met vele delen: Pirates of the Caribbean.

Jungle Cruise verschijnt volgend jaar zomer in de bioscopen. Hier de trailer.