iPhone: “Je bent een vieze homo”

Nieuwe functie levert soms merkwaardige resultaten op

Leestijd: < 1 min

In het onlangs uitgebrachte nieuwe besturingssysteem voor je iPhone, iOS 13, vind je niet alleen maar gezellige nieuwe emojis en handige nieuwe functies. De functie 'predictive text', waarmee je telefoon 'voorspelt' wat het volgende woord is dat je wil typen, is nu ook in het Nederlands beschikbaar. En dat levert in sommige gevallen een merkwaardig resultaat op.

De functie is handig, want hij leert welke woorden je vaak na elkaar gebruikt, en stelt dan voor om dat woord alvast voor je in te vullen. Scheelt weer typen. Splinter Chabot, gebruikte de functie maar ontdekte iets eigenaardigs.

De functie lijkt al eerdit te werken: als je typt 'wat een leuke', stelt iOS13 zelf de woorden 'dag', 'app' of 'foto' voor.

iPhone leuke dag
Screenshot van een iPhone, met in WhatsApp getypte tekst

Echter, toen hij 'je bent een vieze' intypte, werd onder andere het woord 'homo' voorgesteld. Op de middelste plek, wat wil zeggen dat dat de meest waarschijnlijke optie is.

Uit reacties op ons Instagramaccount en onze Facebookpagina blijkt dat gelukkig niet iedereen last heeft van deze 'suggestie', maar dat wel degelijk meerdere mensen het woord 'homo' als suggestie krijgen.

iPhone vieze homo
iPhone vieze homo

Met dank aan Michiel van Esseveld en Splinter Chabot voor de tip.

Powered by Labrador CMS