De autobiografie van Elton John heet simpelweg Ik en is verschenen op 15 oktober. Hij vertelt in het boek over zijn moeizame relatie met zijn moeder, die het niet zag zitten dat Elton John ging trouwen met David Furnish, zijn huidige echtgenoot. De reden: ze had niet zozeer iets tegen het huwelijk tussen twee mannen, maar ze hield Elton John liever voor zichzelf.

Depressies
Elton John vertelt openhartig over zijn depressies en ziekten. Hij schrijft daar overigens erg luchtig over, en vol zelfspot. In 1975 deed hij een tweede zelfmoordpoging. Hij schrijft daarover: “Ik kan niet precies vertellen wat de aanleiding was. Terwijl mijn familie zat te eten, stond ik op van de tafel bij het zwembad. Ik liep naar boven en nam een flinke dosis valium. Vervolgens ging ik in mijn ochtendjas weer naar beneden, waar ik bekendmaakte dat ik pillen had geslikt en zou sterven. Toen smeet ik mezelf in het zwembad."

David Furnish
Over zijn echtgenoot, de Canadese filmmaker David Furnish, schrijft hij dat hij in 1993 afgekickt en wanhopig was. Hij was single en vroeg een vriend om hem te koppelen. Zijn oog viel op Furnish, maar die leek niet geïnteresseerd. "Ik hoorde later dat hij in de gayscene van Londen had horen zeggen dat je maar beter uit de buurt kon blijven van Elton John. Tenzij je zin had om te worden overladen met cadeaus, mee te gaan op tournees en daarna te worden gedumpt - meestal nog door zijn assistent ook - als hij een ander ontmoette of woedend op je werd als de cocaïne was uitgewerkt of hij bekendmaakte dat hij met een vrouw ging trouwen. Als je naar mijn verleden keek, hadden die fluisterstemmen natuurlijk wel een punt."

Michael Jackson
Tijdens een etentje om Furnish voor te stellen aan zijn familie, had een van de gasten, een psychiater, zijn patiënt meegenomen. Dit bleek Michael Jackson te zijn. "Die arme jongen zag er vreselijk uit, heel broos en ziek. Zijn make-up leek te zijn aangebracht door een maniak: dat spul zat overal. Op zijn neus, of wat daarvan nog overbleef, zat een pleister die zijn gezicht bij elkaar moest houden. Na enige tijd stond hij zonder een woord te zeggen op en verdween hij. We vonden hem pas twee uur later in het huisje van mijn huishoudster. Ze zat toe te kijken terwijl Michael Jackson en haar zoon van elf rustig zaten te gamen. Hij kon om welke reden dan ook het gezelschap van volwassenen niet verdragen."

Coke en seks
"Coke was voor mij een lustopwekkend middel. Vreemd, want bij veel mensen is het fnuikend voor erecties. Dat was voor mij nooit een probleem. Eerder het tegenovergestelde." Seks was er in ieder geval voldoende, schrijft Elton John: "Neuken was nooit echt mijn ding. Ik keek liever, ik was een voyeur. Ik bevredigde mijn perverse afwijking door twee of drie mannen dingen te laten doen die ik wilde zien. Ik keek toe, maakte polaroids, organiseerde de dingen. Ik was wel heel zuinig op het interieur. Als ze lagen te vrijen op de snookertafel, riep ik opeens: 'Niet klaarkomen op het vilt!'"

Het boek Ik van Elton John is te koop voor €24,99, onder meer via Bol.com.

Bron: HLN.be