Grease is een romantische musicalfilm uit 1978, die zich afspeelt in de jaren vijftig. John Travolta speelde Danny Zuko met een heerlijke vetkuif en een leren jack. Olivia Newton-John was te zien als de brave Sandy Olsson, die eenmaal in de ban van Danny veranderde in een vamp.

Soundtrack
De soundtrack van Grease leverde een keur aan hits op, die menigeen nog letterlijk kan meezingen: ‘Hopelessly Devoted To You’, ‘Greased Lightnin’’, ‘Summer Nights’, de titelsong en het spetterende ‘You’re The One That I Want’.

Er kwam nog een vervolgfilm (Grease 2, in 1982, met in de hoofdrollen Maxwell Caulfield en Michelle Pfeiffer) en daarna leefde Grease voort als musical. De eerste film  trouwens ook: regelmatig vertonen bioscopen een sing-a-long-versie. In 2009 volgde al eens een tv-serie, in Venezuela. En in 2016 was er in de VS een live-tv-versie te zien die was gebaseerd op de Broadway-musical.

Grease: Rydell High
Maar nu dus echt een serieuze tv-spin-off van Grease. De serie gaat Grease: Rydell High heten. In de serie zijn nieuwe composities te horen naast populaire tracks.

Volgens HBO gaat de serie over het leven van highschoolers in een klein plaatsje in de VS, maar dan verteld als een grote rock and roll musical. Sarah Aubrey, Hoofd Originele Content bij HBO vertelt: “Het is Grease 2.0, maar wel met dezelfde energie en opwinding van het origineel.”

Prequel
En dan heeft filmstudio Paramount óók nog eens een zogeheten prequel aangekondigd op Grease, met een verhaal dat zich afspeelt voorafgaand aan de originele film. De titel: Summer Nights.

Bron: Attitude