Spoiler alert: nee, dat niet. Desondanks gingen de fans wederom los op Twitter. Ze noemden de trailer van Frozen 2 ‘gay as fuck’ en roemden de transformatie van Elsa, die in de tweede film (soms) met los haar door het leven gaat. Een fan grapte hierover: “Elsa’s haar moet wel ‘straight’ zijn zodat er tenminste íéts ‘straight’ aan haar is.”

Queer rolmodel
Eerder gingen de fans los met een Twitter-campagne met de hashtag GiveElsaAGirlfriend. Velen pleitten ervoor om van Elsa een queer rolmodel te maken.

Even een resumé waar Frozen over gaat, voor degenen die niet zo thuis zijn in de kinderfilms van Disney: het verhaal is losjes gebaseerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen. Over twee prinsessenzussen die van elkaar gescheiden worden. Het eindigt ermee dat Elsa eindigt als koningin, het tussenliggende verhaal met alle trollen en rendieren van dien staat op Wikipedia.

Deel twee
In deel twee is Elsa dus volwassen. Aan het verzoek van de fans om Elsa een vriendin te geven, hebben de makers vooralsnog niet voldaan. Kristen Anderson-Lopez, die de liedjes heeft geschreven voor Frozen, wordt de prinses net als in de eerste film niet gedefinieerd door een romantische liefde.

Ze vertelt: “Er zijn al zoveel films waarin vrouwen gedefinieerd worden door met wie ze een relatie hebben. Dat is niet het verhaal dat we op dit moment willen vertellen. Waar het om gaat: als je de krachten bezit die Elsa heeft, wat doe je daar dan mee en hoe vind je je plek in de wereld?”

Oscars
De eerste Frozen-film leverde meer dan een miljard euro op. De film kreeg twee Oscars, een voor beste animatiefilm en een voor beste lied, namelijk voor het door Idina Menzel geschreven ‘Let It Go’.

Hier de trailer van Frozen II: