De grootste hit die is verfilmd heet ‘Jolene’, een lied dat nog altijd vaak is te horen. Het gaat over een vrouw wier relatie wordt bedreigd door een femme fatale, die haar man wil afpakken. In die aflevering speelt Dolly Parton zelf ook een rol.

Acht looks
Daarnaast schijnt Dolly in iedere aflevering haar licht over het verfilmde lied. Voor elke van de acht afleveringen kreeg Dolly een ‘look’ aangemeten door stylist Robért Behar. Netflix heeft die foto’s nog niet vrijgegeven, maar ze zijn te vinden op de website van Entertainment Weekly.

Kathleen Turner
Voor de tweede aflevering, gebaseerd op de track ‘These Old Bones’ is topactrice Kathleen Turner aangetrokken, ze is te zien naast Ginnifer Goodwin. Elke aflevering heeft een andere cast en een andere regisseur. Wat de afleveringen van Dolly Parton’s Heartstrings samenbrengt, is de zangeres zelf met haar introducties.

Een trailer is er helaas nog niet, maar hou de Netflix-pagina van Dolly Parton’s Heartstrings in de gaten. De serie is daar te zien vanaf 22 november.