Muziek op Vrijdag: Glennis Grace zingt ‘Higher Love’ en Black Eyed Peas recyclen een nineties-hit

Thank God It's Friday!

18 oktober 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Weekend! Dus dat betekent: nieuwe muziekvideo’s. Mika heeft er alwéér eentje uitgeperst, de vierde van z’n nieuwe album. Verder zong Whitney Houston ‘Higher Love’ postuum de hitlijsten in, dus uiteraard komt Glennis Grace met haar eigen versie. Maar er is meer, van Merol tot Kim Petras en Mylène Farmer…

Mika – ‘Dear Jealousy’

En, zijn jullie al Mika-moe? Vorige week trakteerden we je op video’s voor de singles ‘Sanremo’ en ‘Tomorrow’ en eerder al op ‘Icecream’. Nu is het tijd voor ‘Jealousy’, een Robbie Williams-achtige ballad met een beat. Leuke blouse... Nieuw?

Katy Perry – ‘Harleys In Hawaii’

Katy Perry heeft zich verkleed als bikerbabe, omdat ze nu eenmaal zingt over ‘Harleys in Hawaii’. Om dat laatste uit te beelden heeft ze ook een bloemenkrans omgehangen. Hawaii staat voor feest, dus zijn er dinnetjes om mee te dansen, maar echt spannend wil het maar niet worden in deze video.

Mylène Farmer – ‘M’Effondre – Live’

De video van Mylène Farmer begint met een afschuwelijke pieptoon, spoel dus snel 45 seconden door. Dan begint dit prachtige lied, live gezongen door de al even prachtig ogende Mylène. Let ook op de choreografie, er gebeurt van alles op het podium.

The Black Eyed Peas, J Balvin – ‘Ritmo (Bad Boys For Life)’

Van een heel andere orde, namelijk ordinair vermaak, is de nieuwe single van Black Eyed Peas. Ze namen het refrein van ‘Rythm of the Night’, een hit van de nineties act Corona, gooiden de titelzin in een emmer autotune en op een hippig beatje, waar J Balvin en Will.I.Am een beetje doorheen mekkeren en hup, klaar is het lied.

Merol – ‘Superlatieven’

Nee, dan Merol. De komt net zo vaak met iets nieuws als Mika, maar weet elke keer weer te verrassen. Neem bijvoorbeeld de tekst van ‘Superlatieven’, die zit behoorlijk creatief in elkaar. De video is geinig. Al met al is 2.18 minuten wel erg kort voor een liedje, maar wellicht waren de spitsvondigheden toen alweer op.

Kim Petras – ‘Icy’

In september stond ze nog in Paradiso en na haar Amerikaanse tournee komt Kim Petras terug naar Amsterdam: op 24 januari 2020 treedt ze op in de Melkweg. Kim werd in Duitsland geboren als Tim en timmert nu behoorlijk aan de weg vanuit Los Angeles. ‘Icy’ is alweer de vijfde single van Kim, dit jaar, het Charlie’s Angels-kwartet met Kash Doll, Alma en Stefflon  Don ‘How It’s Done’ meegerekend.

Glennis Grace – ‘Higher Love’

Heel slim van Glennis Grace: Whitney Houston staat in de hitlijsten met haar versie uit 1991 van Steve Winwoods jarentachtighit ‘Higher Love’ en uiteraard maakt Glennis zichzelf dit lied meteen eigen. En dan willen de erven Houston een hologram van de overleden zangeres op tournee sturen. Doe het niet en vraag Glennis.

Jusky – ‘Just Beautiful’

Deze rijzende ster uit Brazilië heet eigenlijk Juliano Agertt en hij schreef een lied over zijn ex-vriend. Die riep dat Jusky niet knap genoeg was voor hem. Maar wij vinden van wel, kijk maar eens op z’n Instagram-account. De boodschap van ‘Just Beautiful’ is precies dezelfde als die van Christina Aguilera’s ‘Beautiful’: je mag er zijn, wat anderen ook zeggen.

DJ Spoony – ‘Flowers’

De eerste echte drie Sugababes zijn weer bij elkaar gekomen om te zingen op een track van DJ Spoony. Mutya, Keisha en Siobhán heten nu MKS en treden weer op, onder andere bij Graham Norton in zijn talkshow. ‘Flowers’ staat op het album van DJ Spoony, waarop ook gastbijdragen zijn te horen van Lily Allen, Gabrielle en Paloma Faith.

Missy Elliott – ‘Dripdemeanor’

Op een Prince-achtige slowjam rapt Missy Elliott lekker staccato. De titel is een verwijzing naar Missy’s geuzennaam van weleer, Missdemeanor. Verder gebruikt ze net zoveel neon als de Black Eyed Peas hierboven. Bespeuren we hier een trend?

Volg je ons al op Instagram?

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau