In 1995 betekende Clueless de doorbraak van Alicia Silverstone, die Cher Horowitz speelde. Haar outfits (geruite mantelpakjes) en uitspraken (‘As if!’) kregen destijds veel navolging. Na de film volgde er een sitcom, die drie seizoenen te zien was op de Amerikaanse zenders ABC en UPN. In die serie werd Cher gespeeld door Rachel Blanchard.

Dionne, niet Cher
Nu komt er een nieuwe tv-serie die is gebaseerd op Clueless. Die wordt geschreven door Jordan Reddout en Gus Hickey (bekend van Will & Grace en Man With A Plan). De serie draait om Dionne. Zij is de beste vriendin van Cher en al jarenlang haar rechterhand.

In de nieuwe serie is Cher plotseling verdwenen. Dionne is daardoor zelf ineens het populairste meisje op school, wat de nodige druk oplevert. Zeker omdat ze er tegelijkertijd achter probeert te komen wat er met Cher is gebeurd.

Lizzo
De bedenkers van de nieuwe Clueless-serie omschrijven het project als Riverdale gekruist met Mean Girls en een Lizzo-video. De serie is naar het heden verplaatst en speelt dus niet in de jaren negentig.

Het is nog niet duidelijk op welke zender te zien zal zijn.

Bron: The Hollywood Reporter